but they're the ones we'll look down upon

 

Igår skrev jag klart mina mock exams för i år! Egentligen förtjänar det fler utropstecken än så där, så länge som jag oroat mig för dem. Hur de sedan gick får vi se, men det är första gången sedan ettan i gymnasiet som jag skrivit vartenda prov under en provvecka, så bara det är väl värt applåder. Och jag är stolt över mig själv. Jag är det. Nu behöver jag bara redigera en uppsats, skriva två reflective statements om muntliga framträdanden som jag hållit och skriva våra riktiga exams, så har jag över halva min ib-examen avklarad. Så. Himla. Overkligt.

 

x x
13.03.2014 kl. 07:51

maybe she loved mysteries so much that she became one

 

För ett par veckor sedan fyllde jag den sista sidan i min senaste anteckningsbok, så här är några rader som jag fastnade för när jag bläddrade igenom den:

 

 

jag gömmer mina känslor bakom väggar av is

över vilka frost sprider sig likt

spindelväv

medan du aldrig

viker undan med din blick

 

hela mitt liv känns lite grann som ett pussel i vilket jag ännu inte lyckats begripa hur det är meningen att de olika bitarna ska passa ihop

 

om vi faller, låt oss falla

 

men ärligt talat? det är inte vackert och det är inte poetiskt och det är allra, allra minst romantiskt, det får mig bara att typ vilja kasta mig av en bro någonstans.

 

jag kanske längtar bort, men jag kommer alltid att sakna

 

klockan är 05:38 och jag sitter på ett flygfält i blommig klänning och trasiga strumpbyxor. har sockerdricka i mitt blod och en känsla som påminner om att vara nyförälskad i mitt huvud. är så lycklig att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, bara.

 

jag tror jag är så bräcklig att

om du rör mig så

faller

jag

i

bitar

 

och det enda som väcker mig till liv är stjärnorna om natten

 

 

Bilder härifrån någonstans.

x x
10.03.2014 kl. 22:15

and i have galaxies growing inside of me

 

Under de senaste månaderna har jag arbetat med en berättelse som är såväl den svåraste jag skrivit som den jag är mest stolt över. Den utspelar sig i staden där jag växte upp och handlar om två flickor som lever i en egen liten drömvärld. De håller tebjudningar. De dansar bort nätter. De får sina hjärtan söndertrasade. De längtar bort från vardagen. Det handlar om bubbelgumspop, ensamhet och hur människor sällan är sådana som man föreställer sig att de är. Efter att ha skrivit hundrafemtio sidor är jag fortfarande inte säker på att jag kommer att lyckas avsluta det här, men så känns det å andra sidan alltid, och det enda man kan göra är väl att fortsätta skriva tills man når de sista orden. Så. Det är det jag försöker göra just nu.

 

 

x x
09.03.2014 kl. 12:28

because i'm doing this for the thrill of it, killing it, never not chasing the million things i want

 

Hej hej, jag är så förvirrad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, det är väl allt jag har att säga just nu, hejdå.

(Nej det är inte allt jag har att säga men jag vet inte varifrån jag skulle kunna börja förklara hela den här historien för er så det är enklast så här.)

 

x x
18.01.2014 kl. 09:53

living in ruins of the palace within my dreams

x x
03.01.2014 kl. 23:29

everything was possible because we didn't know anything yet

 

Jag var ju lite dyster under de sista dagarna av tjugohundratretton men när klockan slog noll noll noll noll i natt och det plötsligt var tjugohundrafjorton kändes allt faktiskt okej, nej, inte bara okej, utan alldeles himla fantastiskt bra. För hallå, det här är första dagen av ett helt år som jag kan ägna åt precis. vad. som. fucking. helst.

Och det vore idiotiskt att inte ta vara på det, vore det inte?

 

 

Bildkällor hittar ni här någonstans.

x x
01.01.2014 kl. 13:28

tomorrow is the first page of a three hundred and sixty five page book. write a good one.

 

"May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you're wonderful, and don't forget to make some art - write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself." - Neil Gaiman

 

x x
31.12.2013 kl. 19:42

i do my best to find some kind of glow, i'm giving it some heart and soul, now

 

Hur många böcker har du läst under året?

Etthundraelva!

 

Årets 5 bästa böcker.

The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde

Unbreakable av Elizabeth Norris

Lost in a Good Book av Jasper Fforde

Life, the Universe and Everything av Douglas Adams

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

 

De 5 sämsta böckerna du läste.

Fröken Julie av August Strindberg

Two-Way Street av Lauren Barnholdt

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning

Sötaste Klara av Sofia French

Ten Things We Did av Sarah Mlynowski

 

Har du sett någon filmatisering av någon bok?

Les Misérables, men jag har fortfarande inte läst fler än de tvåhundra första sidorna av boken, så vi får se hur jag tänker om hur den jämför sig med den efteråt. Alldeles fantastiskt bra film, hur som helst.

 

 

Den bok du blev mest besviken på.

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning eftersom jag älskar serien Diary of a Crush och den fristående boken Adorkable av samma författare, medan den boken bara var för jäkla dålig. Sedan blev jag hemskt besviken på Vi Måste Sluta Ses På Det Här Sättet av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo, också. 

 

En bok du hade stora förväntningar på som överträffade dem?

Unbreakable av Elizabeth Norris! Första boken i serien var bra, men den här boken var bara otrolig. Så spännande att den var omöjlig att släppa taget om innan jag läst ut den eftersom varje sida lyckades förvåna mig och med ett slut som fick mig att brista ut i gråt mitt under en tågresa.

 

En bok som alla borde läste som du läste

Vill väldigt gärna rekommendera ljuddramaserien The Confessions of Dorian Gray åt alla alla alla. Uppslukande och mörk och hjärtekrossande och tänkvärd. Åh, lyssna, bara.

 

Böcker som kommer ut under 2014 som du ser framemot?

The Retribution of Mara Dyer av Michelle Hodkin, herregud, det finns få böcker som jag någonsin sett så mycket framemot som jag gör efter den. Annars så har jag faktiskt inte så stor koll på vilka böcker som kommer ut under tjugohundrafjorton, vilket känns lite besynnerligt med tanke på att jag under de senaste åren på rak arm kunnat räkna upp tjugo böcker som kommit ut under varenda månad, men jag är i alla fall lite nyfiken på Elusion av Claudia Gabel och Cheryl Klam, The Inventor's Secret av Andrea Cremer och The One av Kiera Cass.

 

x x
31.12.2013 kl. 11:34

all that really matters is we're doing it right now, right now

 

Jag har gått runt och känt mig lite dyster i ett par dagar, men det ska väl ordna sig, som det brukar göra. Det känns bara lite grann som om ett kapitel i mitt liv nyss tagit slut och jag orkar inte riktigt vänta på att få reda på hur det ska gå i nästa, men vänta, det får jag likväl lov att göra, i trehundrasextiofem och några hundra dagar till, som jag inte har den blekaste aning om vad jag ska ägna åt.

Och visserligen skulle väl vad som helst kunna hända under den tiden, också, med tanke på hur fantastiskt oförutsägbart det senaste året varit, men just nu orkar jag helt enkelt bara inte hoppas på det.

 

 

Bilder härifrån.

x x
28.12.2013 kl. 15:04

raggedy man, good night

 

  

 

  

 

Har gråtit och skrattat och gråtit ännu mer i över tre timmar nu. Den här episoden var allt jag någonsin skulle ha kunnat önska mig för elevens regeneration och även om hela mitt hjärta känns som om det trasats sönder så var det här avskedet så fint att jag är okej med det. Åh, jag älskar verkligen Doctor Who alldeles vansinnigt mycket. 

 

 

 

x x
26.12.2013 kl. 00:32

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.