i do my best to find some kind of glow, i'm giving it some heart and soul, now

 

Hur många böcker har du läst under året?

Etthundraelva!

 

Årets 5 bästa böcker.

The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde

Unbreakable av Elizabeth Norris

Lost in a Good Book av Jasper Fforde

Life, the Universe and Everything av Douglas Adams

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

 

De 5 sämsta böckerna du läste.

Fröken Julie av August Strindberg

Two-Way Street av Lauren Barnholdt

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning

Sötaste Klara av Sofia French

Ten Things We Did av Sarah Mlynowski

 

Har du sett någon filmatisering av någon bok?

Les Misérables, men jag har fortfarande inte läst fler än de tvåhundra första sidorna av boken, så vi får se hur jag tänker om hur den jämför sig med den efteråt. Alldeles fantastiskt bra film, hur som helst.

 

 

Den bok du blev mest besviken på.

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning eftersom jag älskar serien Diary of a Crush och den fristående boken Adorkable av samma författare, medan den boken bara var för jäkla dålig. Sedan blev jag hemskt besviken på Vi Måste Sluta Ses På Det Här Sättet av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo, också. 

 

En bok du hade stora förväntningar på som överträffade dem?

Unbreakable av Elizabeth Norris! Första boken i serien var bra, men den här boken var bara otrolig. Så spännande att den var omöjlig att släppa taget om innan jag läst ut den eftersom varje sida lyckades förvåna mig och med ett slut som fick mig att brista ut i gråt mitt under en tågresa.

 

En bok som alla borde läste som du läste

Vill väldigt gärna rekommendera ljuddramaserien The Confessions of Dorian Gray åt alla alla alla. Uppslukande och mörk och hjärtekrossande och tänkvärd. Åh, lyssna, bara.

 

Böcker som kommer ut under 2014 som du ser framemot?

The Retribution of Mara Dyer av Michelle Hodkin, herregud, det finns få böcker som jag någonsin sett så mycket framemot som jag gör efter den. Annars så har jag faktiskt inte så stor koll på vilka böcker som kommer ut under tjugohundrafjorton, vilket känns lite besynnerligt med tanke på att jag under de senaste åren på rak arm kunnat räkna upp tjugo böcker som kommit ut under varenda månad, men jag är i alla fall lite nyfiken på Elusion av Claudia Gabel och Cheryl Klam, The Inventor's Secret av Andrea Cremer och The One av Kiera Cass.

 

x x
Publicerad 31.12.2013 kl. 11:34

waiting for a ride in the dark, the night city grows, wraps me in the sparkling twilight

 

Jag började lyssna på The Confessions of Dorian Gray häromveckan och måste bara få säga att ni inte vet vad ni går miste om ifall ni inte själva lyssnar på serien. Så mörk. Så spännande. Så skrämmande. Så sorglig. Så. Fucking. Briljant. 

 

x x
Publicerad 26.10.2013 kl. 20:49

i never travel without my diary. one should always have something sensational to read in the train.

 

Jag läste the importance of being earnest av oscar wilde för skolan och pjäsen förvånade mig genom att visa sig vara, förutom alldeles fantastiskt bra, det mest underhållande jag någonsin läst. Skrattade högt flera gånger och grät på fullaste allvar över slutet för att det var så roligt, vilket fick en av mina vänner som jag hade sällskap av medan jag läste att betrakta mig lite roat. Läs, läs, läs! Eller varför inte titta på filmen med paul mcgann?

 

xx

x x
Publicerad 04.10.2013 kl. 20:07

we brushed our hands right back in time through centuries

 

Vad läser du just nu?

lyssnar på ljuddramat dark eyes av nicholas briggs och det är så. förskräckligt. bra. att jag bara vill ge det i present till er alla. såväl sorgligt som underhållande, med älskvärda karaktärer, för att inte tala om att det är så spännande att jag bitit sönder alla mina naglar, men det är det faktiskt mer än värt. lyssna lyssna!

 

En bok som fick dig att gråta

åh, jag är hopplös, gråter hela tiden, men får jag nämna två böcker som sticker ut i mitt minne? wintergirls av laurie halse anderson och the fault in our stars av john green.

 

En bok som fick dig att skratta högt

the hitchhiker's guide to the galaxy av douglas adams får mig alltid att skratta. älskar de böckerna massor.

 

Favoritgenre

alltså, just nu vill jag helst bara läsa böcker skrivna om vardag på sådant där språk som är så vackert att det knyter sig i ens mage, men vanligtvis är jag mest förtjust i urban fantasy och science fiction.

 

Hur är böckerna i dina bokhyllor ordnade?

minns när jag var liten och upptäckte att böckerna i bibliotek står ordnade i bokstavsordning och sedan dess har mina egna böcker alltid gjort detsamma. har dock böcker av olika format och böcker på olika språk ordnade skilt för sig och sedan alla böcker som inte ryms i mina bokhyllor placerade lite där de nu råkar rymmas.

 

Läser du en eller flera böcker åt gången?

flera, alltid flera. det finns troligen över hundra böcker i mina hyllor som jag läst ett par hundra sidor av och tänker att jag ska återkomma till någon gång.

 

Riktiga böcker eller e-böcker?

hur är det ens en fråga? jag kommer inte att börja läsa e-böcker förrän riktiga böcker slutar att tryckas. nej, inte ens då, för då kommer jag bara att leta efter riktiga böcker i loppmarknaders alla hörn och vrån. ingenting kommer någonsin att komma i närheten av doften eller känslan av att hålla i en riktig bok.

 

Skriver du i böcker?

under det senaste året har jag faktiskt börjat göra det, fast bara i mina favoritböcker. streckar under citat jag tycker om och skriver ner lösryckta tankar. läser oftast ändå de böckerna tills alla sidor är fläckiga och deras pärmar ramlar av, så några ord i blyerts här och där spelar ingen roll.

 

Årets sämsta bok

fröken julie av august strindberg som vi läste för skolan. vill inte ens tala om den för att jag blir så upprörd.

 

Årets bästa bok

unbreakable av elizabeth norris. jag var mest bara helt okej förtjust i första boken i serien, men den här krossade mitt hjärta tusen gånger om för att den var så bra att det inte är sant.

 

Den bästa bok du någonsin läst

the time traveller's wife av audrey niffenegger. jag läste den för första gången när jag gick i högstadiet och klarade inte av att lägga den ifrån mig utan satt och läste lektionerna igenom och sedan dess har jag bläddrat igenom den så många gånger att jag snart börjar kunna vartenda ord utantill och älskar den som om jag hade skrivit den själv. åh.

 

Vilken bok tänker du läsa härnäst?

ska försöka fortsätta med clockwork princess av cassandra clare så småningom.

 

x x
Publicerad 21.09.2013 kl. 21:12

of course i loved books more than people

 

När jag var liten och ända upp till dess att jag började gymnasiet läste jag så gott som en bok varenda dag. Ibland ännu fler. Nu har jag inte rört en bok på flera veckor, förutom de som hör till skolan. Jag försöker, men bara tanken av att läsa får mig att vilja dränka mig någonstans. Hur är någonting sådant överhuvudtaget möjligt? Jag älskar böcker. Mer än någonting annat i hela världen. Jag älskar att fastna i fiktiva universum, älskar att glömma bort vad jag själv heter för att jag är så uppslukad av karaktärernas bekymmer, älskar att upptäcka att jag gråter utan att ens ha insett det för att ett par av alla ord berörde mig så förskräckligt mycket. Jag kan inte minnas en tid när jag inte älskade att läsa. Men nu är plötsligt mitt tålamod alldeles, alldeles för kort för att jag ska orka bläddra igenom fler än ett tiotal sidor och jag förstår för första gången i mitt liv varför somliga människor inte tycker om att läsa.

 

Och jag blir så himla frustrerad på mig själv för det, men kanske måste jag helt enkelt acceptera att jag inte orkar läsa nu och låta mig titta på filmer och teveserier och lyssna på ljuddraman och skriva i stället, för i grund och botten är det nog berättelserna som jag älskar så mycket. Berättelserna som jag inte överlever utan.

 

(På tal om böcker så hittar ni ett citat av mig på omslaget av Det Svarta Hjärtat av Holly Black. Det innebär att alla böckerna i den trilogin pryds av mina ord nu. Så. himla. fint.)

 

x x
Publicerad 04.09.2013 kl. 08:00

the boy never cried again, and he never forgot what he'd learned: that to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed

 

Jag läste the mortal instruments för tre, fyra år sedan och älskade böckerna mer än några andra. Under den senaste tiden har de kanske inte betytt så väldigt mycket för mig, men det är fortfarande lika förskräckligt roligt att återvända in i cassandra clares värld varje gång jag kommer på mig själv med att bläddra i dem. Idag tittade jag på trailern för filmatiseringen av den första boken i serien, och åh, hur skulle man kunna låta bli att se framemot den?

 

xx

x x
Publicerad 16.08.2013 kl. 18:43

you're always thinking of escaping, aren't you? always thinking about it. always dreaming about it. let's do it. why not? you and me.

 

"Känner du någonsin att du bara väntar på att livet ska börja? Jag tror att det var jag som uppfann den känslan. Allting är så nytt idag. Läskigt och nytt. Men i stället för att hoppa upp ur sängen och slå världen med häpnad med mitt mest bländande leende och mina söta nya hårspännen, så ligger jag hopkurad under duntäcket och skriver i min Emily Strange-anteckningsbok."

 

Har ni inte läst böckerna om edie och dylan så vet ni vad ni ska göra i sommar. De är charmiga och underhållande och helt enkelt älskvärda. Vintageklänningar, caféjobb, indiemusik, konstnärspojkar, en road trip genom amerika och väldigt mycket igenkänning. Som människor som någon gång läst min bokblogg känner till är jag inte överdrivet förtjust i att läsa översättningar, men de här böckerna är ännu bättre på svenska.

 

xx

x x
Publicerad 24.06.2013 kl. 15:07

and so with the sunshine and the great bursts of leaves growing on the trees, i had that familiar conviction that life was beginning over again with the summer

         

 

Vilka fem böcker bara måste du hinna läsa i sommar?

second chance summer av morgan matson, clockwork princess av cassandra clare, an abundance of katherines av john green, the host av stephenie meyer och so long, and thanks for all the fish av douglas adams.


Vilket är bästa stället att läsa på under sommaren?

ute vid havet vid vår sommarstuga, antingen på sandstranden eller klipporna.


Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

20th century world history och physics for the ib diploma! nä. men. jag kommer otvivelaktigt att läsa om the time traveller's wife en trettioelfte gång och den är alltid så himla himla bra att jag får rysningar.


Strand eller hängmatta?

stranden, är man så klumpig som jag är lär man sig snabbt att undvika hängmattor.


Favoritgenre?

i många år har det varit young adult urban fantasy, men jag börjar känna att jag kan den genren utan- och innantill, så nu säger jag sarkastiska bitterljuva romantiska små historier som man upptäcker att är so much bigger on the inside om man nystar i dem.

 

xx

x x
Publicerad 31.05.2013 kl. 22:32

and if you close your eyes, does it almost feel like nothing changed at all

 

The great gatsby, vilken väldigt, väldigt fin bok. Vad ska jag säga för att få mina ord att räcka till? Vi presenteras för de rikas new york på tjugotalet, ett enda långt party med hemligheter och skandaler i varje vrå. Stämningen glittrar. Alla karaktärer är avskyvärda på ett eller annat vis, men likväl tycker jag om de flesta. Särskilt gatsby är så charmig mellan varven att jag inte kan med honom, det finns bland annat en scen där han träffar sin gamla kärlek för första gången på nästan fem år och är så nervös och klumpig och underbar att jag vill slå armarna om honom och aldrig släppa taget.

 

Och sedan fick man gråta ögonen ur sig i slutet, så, den får ta plats bland mina favoritböcker.

 

xx

x x
Publicerad 21.05.2013 kl. 17:59

you better hold on, so many things i need to say to you

 

Bekymmer i en bokälskares liv: alltså, till först hade jag en alldeles vanlig bokhylla med mina favoritböcker hemifrån, men böckerna blev fler och fler och hyllorna fylldes med två rader bakom varandra, så då började jag stapla böckerna längs väggarna i min lägenhet i stället, men nu finns det inte rum för fler böcker där heller?

 

Min lägenhet håller långsamt på att förvandlas till ett bibliotek.

x x
Publicerad 09.05.2013 kl. 09:17

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.