make glorious, amazing mistakes. make mistakes nobody's ever made before.

 

Vad är det bästa du gjort under 2013?

Bestämt mig för att vägra nicka och le och hålla tyst om orättvisor.

 

Är du lyckligare eller sorgsnare just nu jämfört med för ett år sedan?

Lyckligare, himmel, så mycket lyckligare. Tror seriöst aldrig att jag mått så jävla dåligt som för ett år sedan. Hade alldeles glömt bort hur man drömde om framtiden. Visst har jag fortfarande problem, men jag är mestadels helt okej lycklig, i alla fall jämfört med då.

 

Vilken är den största risk du tagit?

Att leva.

 

Vilken melodi kommer alltid att påminna dig om året?

This Guy's In Love With You av Herp Albert.

 

Vilka datum från året kommer du alltid att minnas?

Den sjunde april och den tjugotredje november.

 

Vilka länder har du besökt under året?

Sverige, Frankrike och England (två gånger!).

 

 

Vilken bok är den bästa du läst?

The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde.

 

Vilken är den bästa teveserie du tittat på?

Doctor Who, förstås, men sedan måste jag också få nämna Party Animals, för åh, så bra den serien är.

 

Vilken film är den bästa du sett?

Withnail and I. Har också tyckt väldigt mycket om Love Actually, Pride and Prejudice och Les Misérables.

 

Vilket album är det bästa du lyssnat på?

Jag vet inte om jag skulle säga att det är det bästa, men det som betytt mest för mig under året är definitivt Ever After av Marianas Trench, så jag säger hur som helst det.

 

Vilken har varit din favoritmaträtt?

Ris med tofu och grönsaker från en av de vietnamesiska restaurangerna i min hemstad. Åh. Mest har jag dock ätit smörgåsar med laxröra och sallader av alla de slag.

 

Vad var det bästa du köpte?

Min magiska drömklänning.

 

Vad ville du ha och fick?

En biljett till festligheterna som ordnades för att Doctor Who fyllde femtio år.

 

 

Hur skulle du beskriva din stil under året?

Drömsk, är ett ord som folk brukar använda, så vi kan väl säga så. Alltid klänningar. Mycket blommönster och mycket spets. Tillsammans med mina älskade Dr Martens.

 

Vad önskar du att du hade spenderat mer tid på?

Att läsa böcker.

 

Vad önskar du att du hade spenderat mindre tid på?

Att obsessa över allt som heter mat och kalorier.

 

Hur har det gått för dig i skolan i år?

Jag hade förmodligen dubbelt så hög frånvaro som närvaro från mina lektioner under våren och fuckade upp precis alla mina betyg, men nu i höst har det gått bättre. Har gått till skolan så gott som alla dagar, gjort flera slutarbeten och fått högsta betyg i ett prov för typ första gången sedan högstadiet.

 

Om du fick sända ett brev till dig själv för ett år sedan, vad skulle du säga till henne i det?

Allt kommer att bli okej. Inte idag, inte imorgon, men så småningom. Jag lovar. Och du? Du kommer att börja drömma igen. Du kommer att drömma om fler saker än någonsin.

 

Vilket ord beskriver ditt 2013 bäst?

Gorgeous.

 

 

 

Bilder härifrån någonstans.

x x
Publicerad 16.12.2013 kl. 21:50

taking no chances means wasting your dreams

Den tionde december fyller jag arton och därför tänkte jag berätta lite grann om vad jag lärt mig av det här senaste året:

 

 

- att säga ja ja ja i stället för nej till möjligheter och förslag och vägra låta min ångest hålla mig från att leva mitt liv till hundratio procent

 

- att det är okej även när det där med att säga ja innebär att allt går rakt åt helvete för jag försökte i alla fall och det är värt så. himla. mycket. och oftast går det faktiskt bra. ibland går det till och med jävla fucking otroligt bra.

 

- att våga vara ärlig mot vänner för att de om de verkligen är människor som jag vill ha i mitt liv inte kommer att överge mig bara för att jag är lite trasig

 

- att ta det jag vill ha eftersom ingen annan kommer att ge det till mig och definitivt inte så om de inte känner till vad det är

 

- att tala om för mig själv att jag inte är fet och att det verkligen inte skulle spela någon roll även om jag skulle vara det och att jag förtjänar att äta i stället för tvärtom. även om det fortfarande är någonting som jag har alldeles förbannat svårt med precis varenda dag så försöker jag. jag vill i alla fall försöka. jag tänker försöka.

 

- att man ibland måste låta sin psykiska hälsa gå före skolarbete och att det är okej vad lärare och studiehandledare och släktingar och klasskamrater än säger

 

- att kasta ur mig argument efter argument för saker jag tror på tills alla i närheten ser rädda ut i stället för att bara nicka och le fastän jag är så upprörd att jag håller på att gå sönder

 

- att livet är alldeles himla mycket mer förunderligt och magnifikt än man någonsin skulle kunna föreställa sig

 

 

x x
Publicerad 06.12.2013 kl. 11:43

there is nothing you can do that can't be done, all you need is love

 

Jag har alltid tänkt mig att jag ska arbeta med litteratur på ett eller annat vis i framtiden och det är helt fucking självklart att det jag fortfarande vill mest i hela världen är att kunna försörja mig på att skriva, men under de senaste månaderna har jag börjat fundera på att det kanske skulle passa mig bättre att utbilda mig till någonting lite annorlunda och syssla med skrivandet och läsandet mer för att jag älskar det. En sak som skulle kunna vara intressant vore att arbeta med någonting inom filmvärlden, eventuellt som producent eller regissör. Åh, kanske borde jag fundera på mer "vanliga" yrken, men tyst, för hur tråkig blir ens värld inte om man inte får drömma om det man verkligen vill?

 

x x
Publicerad 23.05.2013 kl. 18:07

i will never forget the things you said to me, not because they mattered, but because they made me feel like i did

 

Mina föräldrar var upprörda över kristas kyss i eurovision medan jag mest känner att det var det enda vettiga med hela numret. Bara det faktum att någonting sådant här ses på som en provokation är så fel att jag vill ge upp med hela mänskligheten. Så ända tills det inte gör det längre (och efteråt, så klart) tycker jag att all uppmärksamhet för att andra sexuella läggningar än hetero existerar är fantastisk. Får de barn som växer upp just nu dessutom se homosexualitet framställas som någonting fullständigt naturligt på det här viset växer de förhoppningsvis upp till mindre fördomsfulla skitstövlar än somliga andra.

 

Jag menar, själv har jag aldrig varit förälskad i en flicka och kan inte föreställa mig att jag skulle bli det, heller, men händer det, så vad då? Man älskar väl för allt i världen inte någon på grund av hens kön? Så varför skulle det vara fel att kyssa någon av samma kön, oavsett om det nu handlar om kärlek eller om att bara göra det for the hell of it? Varför skulle det vara fel att kyssa någon? Har man inte mer intressanta saker att bry sig om vill jag faktiskt inte ens försöka föreställa mig hur tråkigt ens liv måste vara. 

 

Puss och kram.

x x
Publicerad 21.05.2013 kl. 15:22

destiny is for losers, it's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen

 

Idag sitter jag här med en tiara på huvudet (bokstavligt talat) och vägrar leka snäll och rar och söt utan står upp för mina åsikter om det så förstör mitt liv, för vet ni vad, det förstör det bara ännu mer för mig ifall jag fortsätter hålla tyst.

 

x x
Publicerad 11.05.2013 kl. 12:53

dreams are like that, they go in and out of memories and scenes, but they're never real, and i hate them because they aren't

 

I lågstadiet talade mina lärare alltid om för mig att jag skulle räkna till tio innan jag öppnade munnen och sade mina åsikter. Jag har gjort det. Jag vet inte i hur många år jag gjort det. Men under de senaste månaderna har jag märkt hur alla väggar jag byggt upp börjat falla samman. Och jag tror att det kanske kan vara någonting bra, fastän det är betydligt lättare att leva i en värld där man håller tyst och håller med. Kanske säger jag inte alltid de mest fantastiska saker, men jag försöker i alla fall. Ska man rädda världen måste man göra det. Man kan inte bara sitta längst bak i klassrummet och skratta åt allt man viskar om med sina vänner medan pojkarna i ens klass som vanligt stjäl alla andras uppmärksamhet. Jag vägrar göra det längre. Det är självklart att allt inte går att förändra bara så där genom att knäppa med sina fingrar (jag kan inte ens knäppa med mina fingrar) men det minsta jag kan göra är att försöka så ofta jag kan. Kanske lär jag mig att bara göra det igen så småningom. Kanske inte. Men fan ta det här.

 

x x
Publicerad 10.05.2013 kl. 23:17

it does not do to dwell on dreams and forget to live

Idag hölls det inträdesprov för de som sökt till IB-linjen i min skola. Jag satt i matsalen och ropade om feminism, lika rättigheter för människor med alla sexualiter och hur man måste våga tro på att man kan förändra världen om man ska ha någon chans att kunna göra det. Det vill säga gav niorna en ganska bra bild av vad som händer med en ifall man kommer in.

x x
Publicerad 26.04.2013 kl. 17:50

who will love you, who will fight, and who will fall, far behind?

Ännu vet jag inte riktigt vad det här är, men hej, förhoppningsvis ska vi få en fin tid tillsammans, ratata och kaffehuset och jag.

x x
Publicerad 23.04.2013 kl. 21:27

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.