maybe she loved mysteries so much that she became one

 

För ett par veckor sedan fyllde jag den sista sidan i min senaste anteckningsbok, så här är några rader som jag fastnade för när jag bläddrade igenom den:

 

 

jag gömmer mina känslor bakom väggar av is

över vilka frost sprider sig likt

spindelväv

medan du aldrig

viker undan med din blick

 

hela mitt liv känns lite grann som ett pussel i vilket jag ännu inte lyckats begripa hur det är meningen att de olika bitarna ska passa ihop

 

om vi faller, låt oss falla

 

men ärligt talat? det är inte vackert och det är inte poetiskt och det är allra, allra minst romantiskt, det får mig bara att typ vilja kasta mig av en bro någonstans.

 

jag kanske längtar bort, men jag kommer alltid att sakna

 

klockan är 05:38 och jag sitter på ett flygfält i blommig klänning och trasiga strumpbyxor. har sockerdricka i mitt blod och en känsla som påminner om att vara nyförälskad i mitt huvud. är så lycklig att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, bara.

 

jag tror jag är så bräcklig att

om du rör mig så

faller

jag

i

bitar

 

och det enda som väcker mig till liv är stjärnorna om natten

 

 

Bilder härifrån någonstans.

x x
10.03.2014 kl. 22:15

something in the way you move makes me feel like i can't live without you and i'm not really sure how to feel about it

 

oktober

"Traskar runt i min lägenhet och känner mig förvirrad bortom alla gränser. Orkar inte tänka. Orkar inte känna. Kan inte någon snälla bara vifta med ett trollspö för att rädda mig?"

"Årets första snö faller över staden och jag är så uppspelt över det att jag känner mig fyra år gammal igen. Svepte in mig i min duffel och traskade ner till havet och ville bara snurra runt och fånga snöflingor på min tunga, typ. Vinter, jag älskar dig."

"Jag skrev nyss de sista orden för det första utkastet av min sjunde bok och låt mig få tala om för er att känslan av att avsluta en berättelse är precis lika magisk nu som den var när jag avslutade min första för tre år sedan."

 

 

november

"Jag hade de bästa dagarna i hela mitt liv i london."

"Jag träffade matt smith och han kramade mig och svamlade om hur gorgeous jag var i en kortare evighet och jag var så lycklig att jag trodde jag skulle dö."

"Och även om jag räknar ner varenda dag tills jag får fly härifrån, så vet ni vad? Jag är förälskad i mitt liv som det ser ut just nu. Den här känslan av att vara sjutton år och tro att allt. är. möjligt."

 

 

... och det var största delen av mitt lika förvirrande som fucking magnifika tjugohundratretton.

x x
23.12.2013 kl. 22:28

i walk the streets with a song in my head, because i found some kind of fairytale

 

augusti

"Jag vet inte riktigt alls vad jag vill göra med framtiden just nu, men tänker att det löser sig väl nog. Det är en lögn, förstås. Jag tänker mest att hjälp."

"Det går inte att berätta om sin vardag när man bara går runt och känner sig trasig hela tiden. Jag måste ta en paus från världen i några dagar för att försöka komma ihåg hur man andas igen. Hur man känner sitt hjärta slå."

 

 

september

"Jag längtar bort så att det gör ont i mitt hjärta, men samtidigt försöker jag ta vara på de här dagarna, för jag vet ju att jag kommer att sakna dem immensely när de är över, så där som man gör."

"Löven på träden börjar gnistra i eldfärgade nyanser och det är krispigt kallt i luften om morgnarna och idag drack jag min första kopp chai latte för det här året."

"Ni hittar förresten ett citat av mig på omslaget till Det Svarta Hjärtat av Holly Black. Det innebär att alla böckerna i den trilogin pryds av mina ord nu. Så. Himla. Fint."

 

 

"Åh, om två månader är det du och jag igen, London. Det riktigt sticker i mina fingertoppar av förväntan."

"Hösten är verkligen min favoritårstid. Jag älskar hur världens färger skiftar från ljusgrönt till mörkgrönt till gult och orange och rött. Att köpa chai latte på vägen till skolan de morgnar när jag börjar senare. Varm choklad med marshmallows. Att en massa fina teveserier börjar igen. Regn. Att sitta på caféer och fylla mina anteckningsböckers sidor med snirkliga rader ord. Halsdukar och sockor och kappor och vantar och kängor och stickade tröjor. NaNoWriMo. Långa promenader med ljuddraman i mina hörlurar. Att tända vaniljdoftande stearinljus i hela min lägenhet och ljusslingor i mina fönster. Väntan på julen."

 

x x
23.12.2013 kl. 16:00

let them wonder how we got this far, because i don't really need to wonder at all

 

juni

"Jag skrev de sista orden av den där berättelsen för ett par dagar sedan och fick blinka bort tårar efteråt. Det var så bitterljuvt."

"Jag vill att varje dag ska kännas som ett litet äventyr som man aldrig riktigt kan veta var slutar. Jag vill hoppa på bussar och flygplan till främmande platser utan returbiljett och tänka att det löser sig."

"Man vaknar i gryningen av att regnet smattrar mot ens fönster och att åskan skakar om världen utanför, svingar benen över sängkanten och tassar över lägenhetsgolvet som är kallt mot ens bara fötter, lägger upp en bit brownie och jordgubbar på en assiett och kurar sedan ihop sig i sängen igen tillsammans med en bok som slukar upp en så att man inte kan sluta vända sida tills man läst den sista. Och det känns i hela kroppen att det är sommarlov."

 

 

juli

"Jag är så lycklig att jag mest ägnat dagen åt att ligga på golvet och gråta. Typ."

"Idag har jag burit blomkrans i håret och hittat smultron vid en vägkant och nästan ramlat av en brygga och då vet man att det är sommar."

"Vi kör runt i mina hemtrakter på dussintals små äventyr och jag tappar andan var och varannan sekund för att det är så hjärtskärande vackert."

 

 

"Jag åker båt med vind som rufsar om i lockarna i mitt hår, gör snöänglar i sanden vid vår sommarstuga, ligger på klipporna med runda solglasögon på näsan och en bok i armarna, plockar jordgubbar ur vårt land, bakar brownies och kolakakor och scones, strosar runt i grannbyar klädd i svart kjol och stickad tröja randig i vitt och gammelrosa."

"Just nu tycker jag så mycket om att ha sommarlov att jag inte vill tillbaka till skolan för någonting i hela världen."

 

x x
22.12.2013 kl. 09:33

hit me with your sweet love, steal me with a kiss

 

april

"Jag och ett par vänner slog oss ner på en restaurang bland alla tusen kullerstensgator i montmartre och åt pommes frites och skrattade åt ingenting. Sedan traskade vi upp till sacre coeur och blickade ut över paris som var upplyst av oändligt många små ljussken under en nattsvart himmel."

"Vi snurrade runt i halva staden med metro och åkte inte vilse en enda gång. Åt ljuvliga macarons och besökte mängder av söta små vintagebutiker. Frågade fransmän om vägen till shakespeare & company. Handlade falafel, stekt potatis, ost, torkade frukter och jordgubbar från en matmarknad några kvarter ifrån eiffeltornet innan vi sökte oss tillbaka till det för att slå oss ner på en av gräsmattorna nedanför och äta allt med bara fingrarna."

"Vi hade picknick på en strand i folkestone och fastän det blåste så att mina plastbestick flög iväg ett par gånger och var så kallt att jag skakade, har jag inte varit så lycklig många gånger i mitt liv."

 

 

"Det är sådana här små äventyr som får en att inse att hela världen faktiskt finns bakom ens dörr och bara jag överlever de här sista åren här så ska jag minsann upptäcka vartenda litet hörn av den."

"Idag hölls det inträdesprov för de som sökt till ib-linjen i min skola. Jag satt i matsalen och ropade om feminism, lika rättigheter för människor med alla sexualiter och hur man måste våga tro på att man kan förändra världen om man ska ha någon chans att kunna göra det. Det vill säga gav niorna en ganska bra bild av vad som händer med en ifall man kommer in."

"Det här har varit den bästa aprilmånaden i hela mitt ack så långa liv."

 

 

maj

"Jag har varit så berusad av alla mina ord att verkligheten mest känts som en dimma som jag varit tvungen att ta mig igenom för att kunna skriva ännu lite till."

"Jag somnade i gårdagens klänning med oborstade tänder och utan några lakan omkring mig och vaknade mitt i natten och önskade att jag kunde gråta."

"Idag sitter jag här med en tiara på huvudet (bokstavligt talat) och vägrar leka snäll och rar och söt utan står upp för mina åsikter om det så förstör mitt liv, för vet ni vad, det förstör det bara ännu mer för mig ifall jag fortsätter hålla tyst."

 

 

"Idag har jag inte längtat det minsta till framtiden, för just nu, just nu känns livet så himla fint."

"Imorgon är det skolavslutning. Å ena sidan känns det som att det här skolåret varat i en evighet, å andra sidan känns det som om det var igår jag fick syn på en av mina vänner vid trafikljusen på väg till skolan årets första dag och hade så mycket att säga henne att jag nästan tappade andan eftersom vi inte sett varandra på hela sommaren. Det här har varit mitt livs jobbigaste skolår, men jag tror att det slutade ganska bra, trots allt. Jag har varit borta från skolan i flera månader, missat runtomkring hälften av mina lektioner och gråtit ögonen ur mig i korridorerna lite för många gånger, men jag har också lyckats skriva mina slutprov för året i de flesta av mina ämnen, pratat om världens viktigaste saker och skrattat tills jag gråtit tillsammans med mina vänner, rest till paris med min franskaklass, tagit vara på vartenda ögonblick av lycka och, framför allt, överlevt. Så att jag får stå och sjunga den blomstertid nu kommer i blommig klänning imorgon."

 

x x
21.12.2013 kl. 20:04

i walk lonely streets and talk big time dreams, so hold on before you see that you're better off without me

 

januari

"Jag drömmer om större städer och fler möjligheter."

"Även om det är hjärtskärande vackert med all nyfallen snö över hela världen kommer jag på mig själv med att sakna våren allt oftare."

"Mitt liv står vansinnigt stilla, men samtidigt känns det som om jag lever mer än jag ofta gjort."

 

 

februari

"Det måste hända någonting stort snart."

"Världen håller på att gå under i mitt huvud."

 

 

mars

"Jag gick på en promenad runt sjön här i närheten för första gången på en kortare evighet och när lekparken nere vid den var tom på folk kunde jag inte låta bli att springa genom en himla massa snö för att få gunga lite grann. Mina strumpbyxor och lågskor blev drypande blöta, men det var det värt."

"Snön fortsätter falla och mellan varven är det så kallt att man knappt kan andas, men det blir ljusare för varje dag som förflyter."

"Jag behöver verkligen få fly ifrån den här lilla delen av universum som jag traskar runt i dagarna i ända för en stund."

 

x x
21.12.2013 kl. 19:38

sunshine blinds you if you stare, but now i see crystal clear

 

tjugohundratretton skrider mot sitt slut och i hela mig känner jag hur ridåerna snart kommer att falla och snälla rara ni se rädslan i mina ögon som ber er om att ropa in mig på scen igen eftersom gudarna ska veta att jag inte är redo för att säga mina sista repliker i den här pjäsen ännu för

jag har alltid hatat att sakna

(och ni säger att hata är ett starkt ord men förstår ni inte att det är precis. just. därför. som jag använder mig av det)

 

 

Några rader från min dagbok.

x x
17.12.2013 kl. 15:38

oh darling, let's be adventurers

Några gamla rader som jag hittade i en mapp på min dator och som jag inte riktigt ville låta förbli ensamma och bortglömda för resten av evigheten.

 

 

Vi ramlar över stadens gator, arm i arm, pratar om konst och feminism och hur vi ska rädda världen, lovar varandra att vi aldrig kommer att bli som dem. 

 

Vi kommer att köpa flygbiljetter till Paris i sista minuten och bo på golvet i främlingars lägenheter. Fylla picknickkorgar med jordgubbar och falafel och saftflaskor från matmarknader och slå oss ner på gräsmattorna framför Eiffeltornet för att äta. Rota bland unket doftande sextiotalsklänningar i vintagebutiker och trängas på överfulla dansgolv till tonerna av popmelodier. 

 

Vi kommer att vara euforiska ena dagen och hjärtekrossade nästa och aldrig, aldrig, aldrig någonsin känna oss helt okej till mods.

 

Vi skär upp våra handflator och pressar dem mot varandra.
”Vi kommer alltid att vara bästa vänner, inte sant?”
”Längre.”

 

Vi kommer att skriva berättelser, synas i teve, skapa konst i färger mörkare än svart, svamla nätterna långa med alkohol i blodet om de där människorna som gjorde oss upprörda, men i deras närhet spelar vi fabulösa och osårbara.

 

Vi kommer att tröttna på att resa runt och aldrig känna oss hemma, så småningom, och då flyttar vi in i ett tegelhus med väggar täckta av murgröna och klängväxter, någonstans. Om morgnarna traskar vi till bageriet i kvarteret och köper nybakat bröd och sedan återvänder vi hem till doften av kaffe och slår oss ner på vår balkong tillsammans med varsin hemskt tjock bok och

 

Vi kommer nog alltid att gå sönder i längtan efter mer.

 

 

Bildkällor hittar ni som vanligt här någonstans.

x x
12.09.2013 kl. 19:20

and i fall down sometimes, but i'm not letting go

 

Vem inspirerade dig att börja blogga?

Wow, jag vet inte. Det är så himla länge sedan jag började blogga. Jag tror att jag ville skriva blogginlägg som påminde om artiklar från modetidningar för att det redan då var någonting som jag var fascinerad av? Med tanke på att jag var runt tio år kan ni ju dock föreställa er hur resultatet såg ut.

 

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Som jag säger i presentationen av mig och min blogg - jag skriver om allt mitt hjärta bultar för. Det enda jag vill är att det ska kännas att det finns ett tema och en mening bakom varje inlägg. Jag är inte förtjust i inlägg som beskrivers dagars händelseförlopp från början till slut eller listor på människor man tillbringar sin tid med eller bilder på hur ens ansikte ser ut just idag. Visst kan jag skriva om saker som händer mig i min vardag, men då försöker jag göra det till en berättelse som såväl främlingar som bekanta kan känna igen sig i. Om någon alls förstår vad jag svamlar om? Jag vet att jag själv tappade bort mig för ett par meningar sedan. Jag har för vana att göra det.

 

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Skriva andra saker. Alltså, jag skriver hela. fucking. tiden. Idag skrev jag samtidigt som jag gick på en promenad. Det säger en hel del. Annars ... prata om världens viktigaste och mest meningslösa saker med mina vänner. Titta på Doctor Who. Titta på alla andra möjliga teveserier och filmer som jag snubblar över. Läsa. Spela piano. Klippa ut bilder ur gamla modemagasin för collageväggarna som jag håller på att klistra ihop i min lägenhet efter att ha tröttnat på att leva med vita väggar efter ett par år. Lyssna på ljuddraman och radioprogram. Lyssna på musik. Häromdagen kom jag faktiskt på att även om jag bodde i en storstad så vore det de här sakerna som jag skulle tycka mest om, för att de är det bästa jag vet. Kanske låter det som en uppenbar insikt. Det är väl det. Men det fick mig att känna mig så himla mycket mer till freds med min tillvaro.

 

Vilka tre ord beskriver dig bäst?

Författare. Drömmare. Komplicerad? Komplicerad.

 

x x
10.09.2013 kl. 22:26

so what are you gonna do, when the world don’t orbit around you? ain’t it fun, living in the real world?

 

Jag vill skriva om så mycket här att alla mina ord trasslar ihop sig och jag inte lyckas få ihop ett enda inlägg värt att publicera. Så i stället redigerar jag ytterligare några sidor av den där berättelsen för tolfte gången eller så.

 

x x
18.06.2013 kl. 11:14

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.