but they're the ones we'll look down upon

 

Igår skrev jag klart mina mock exams för i år! Egentligen förtjänar det fler utropstecken än så där, så länge som jag oroat mig för dem. Hur de sedan gick får vi se, men det är första gången sedan ettan i gymnasiet som jag skrivit vartenda prov under en provvecka, så bara det är väl värt applåder. Och jag är stolt över mig själv. Jag är det. Nu behöver jag bara redigera en uppsats, skriva två reflective statements om muntliga framträdanden som jag hållit och skriva våra riktiga exams, så har jag över halva min ib-examen avklarad. Så. Himla. Overkligt.

 

x x
Publicerad 13.03.2014 kl. 07:51

because i'm doing this for the thrill of it, killing it, never not chasing the million things i want

 

Hej hej, jag är så förvirrad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, det är väl allt jag har att säga just nu, hejdå.

(Nej det är inte allt jag har att säga men jag vet inte varifrån jag skulle kunna börja förklara hela den här historien för er så det är enklast så här.)

 

x x
Publicerad 18.01.2014 kl. 09:53

everything was possible because we didn't know anything yet

 

Jag var ju lite dyster under de sista dagarna av tjugohundratretton men när klockan slog noll noll noll noll i natt och det plötsligt var tjugohundrafjorton kändes allt faktiskt okej, nej, inte bara okej, utan alldeles himla fantastiskt bra. För hallå, det här är första dagen av ett helt år som jag kan ägna åt precis. vad. som. fucking. helst.

Och det vore idiotiskt att inte ta vara på det, vore det inte?

 

 

Bildkällor hittar ni här någonstans.

x x
Publicerad 01.01.2014 kl. 13:28

oh, because we always do. it's christmas, you moron.

   

  

 

Jag sitter här i skotskrutig kjol och spetskantade strumpor och med röd rosett i håret och är alldeles himla uppspelt för att jag älskar jul så mycket. Vi har ätit förskräckliga mängder morotslåda och kålrotslåda och rödbetssallad och gurksallad och rulltårta och choklad i två dagar i rad och hälsat på och haft besök av släktingar och förstås fått julklappar och ikväll är det dags för the time of the doctor men det blir jag tårögd varje gång jag tänker på så jag försöker låta bli tills vidare.

God jul alla <3

 

  

  

x x
Publicerad 25.12.2013 kl. 12:21

have yourself a merry little christmas, let your heart be light, from now on, our troubles will be out of sight

   

   

   

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

x x
Publicerad 24.12.2013 kl. 09:09

christmas waves a magic wand over this world, and behold, everything is softer and more beautiful

 

I morse började det långsamt falla snö från himlen och sedan dess har det bara fortsatt så att hela världen svepts in i ett glittrande vitt täcke och det är så förskräckligt vackert att jag känner mig alldeles snurrig när jag blickar ut genom våra fönster. Vi har klätt julgranen och handlat all himla god mat man kan tänka sig inför julhelgen och ätit smörgåstårta och i alla husets hörn skiner julljus och jag läser finaste julberättelsen dash och lilys utmaningsbok och bär sammetskjol och röd rosett i håret och i mina hörlurar går min spellista med julmelodier på repeat och åh så mycket jag älskar julen.

 

 

x x
Publicerad 23.12.2013 kl. 14:38

here is the world. beautiful and terrible things will happen. do not be afraid.

 

De senaste dagarna har jag besökt hemstadens bibliotek för att låna en hel hög böcker att roa mig med att läsa under lovet, åkt en vända till grannstaden och strosat runt lite grann där bland glittrande julljus, skrivit några tusen ord och räknat ner dagarna till the time of the doctor även om jag känner mig tårfärdig varje gång jag tänker på att det är matt smith's sista episod som the doctor. Utomhus bara regnar och regnar det och ser fortsättningsvis inte ut som om vi kommer att få en vit jul i år, men äsch, jag längtar lika mycket för det. I övermorgon!!

 

 

Bildkällor hittar ni här.

x x
Publicerad 22.12.2013 kl. 17:07

turn off the lights and watch you glow

 

Vi har fått jullov nu och jag har packat ner alla mina finaste klänningar och en hög böcker i min kappsäck och dansar runt till bubbelgumsmelodier i min lägenhet innan jag ska ta bussen till min hemstad. Det känns inte riktigt som jul när alla gator är grå och alla granar gröna och ingen snö glittrar någonstans, men jul ska det tydligen bli, ändå, så jag läser let it snow och lyssnar på ghosts of christmas past från the confessions of dorian gray i ett försök att komma i julstämning. Tänder doftljus och dricker chai latte.

 

x x
Publicerad 20.12.2013 kl. 13:56

i've come a long, long way, made a lot of mistakes, but i'm breathing

 

Det har tydligen hunnit bli den femtonde december och det innebär alltså att halva december månad redan förflutit? Jag började dagen med att bege mig ut på en promenad ner till havet med mina bästa melodier i mina hörlurar. Blev alldeles tankfull för ett ögonblick när jag gick längs gatan som jag minns att jag gjorde för snart tre år sedan när jag var på inträdesprov till min skola och insåg hur förskräckligt himla mycket mitt liv förändrats sedan dess, så där som jag gör ibland. Sedan strosade jag runt i centrum för ett litet tag och det var nästintill magiskt med alla juldekorationer och all den snö som dock regnat bort nu ikväll. Hittade en svart sammetskjol som jag inte kunde låta bli att köpa för födelsedagspengar eftersom jag suktat efter en sådan i månader. Nu sitter jag här med en burk vaniljcola och har en hel hög med skolarbete att ta itu med, men faktiskt ingenting emot tanken på att göra det. Wow.

 

x x
Publicerad 15.12.2013 kl. 18:07

making wishes on stars, she's a dreamer and she knows it

 

Jag har inte skrivit på några dagar eftersom jag lyckats tappa bort min internetsticka och tänkte försöka överleva utan internet framtill nästa helg när jag åker till hemstaden för att fira jul där. Sitter i stadens bibliotek med min laptop nu och efter att ha bläddrat igenom tumblr så tänkte jag försöka fortsätta skriva på berättelsen som jag arbetar med för tillfället, innan det blir dags för mig att söka mig mot skolans julfest. Såvida jag inte ändrar mig i sista sekunden så ska jag bära en vintageklänning som jag köpte i helsingfors i somras, med blommönster i mörkgrönt och vinrött, spetskrage och stor rosett. Är alltså lite friskare från min förkylning nu, även om jag fortfarande hostar så jag blir alldeles snurrig mellan varven.

Och arton år fyllde jag tydligen också häromdagen. Ja må hon leva.

 

 

Bildkällor hittar ni här någonstans.

x x
Publicerad 14.12.2013 kl. 11:00

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.