this time, i don't need another perfect lie

 

 

 

 

Jag har spenderat den senaste helgen med att sträcktitta på party animals och är alldeles förälskad i teveserien. Underhållande och spännande och sorglig och uppslukande och med en hel massa fantastiska karaktärer att bry sig om. Jag kan helt enkelt inte rekommendera den tillräckligt mycket.

 

 

x x
Publicerad 01.12.2013 kl. 12:58

oh, dear, i'm way past strange, i think i'm probably incredible

 

Alltså, den här filmen, vad ska jag säga om den? Så trasig och dyster och underhållande (och med en för jäkla vacker paul mcgann i en av huvudrollerna) och den slutar inte hemsöka mig och jag vill bara titta på den igen och igen och igen (och har redan tittat på den fyra gånger på ungefär lika många dagar för att det är så jag gör när jag tycker om saker) och jag vet inte ens riktigt varför.

 

x x
Publicerad 02.09.2013 kl. 20:01

i would rather live, and try, and fail than give up

   

   

   

 

Jag upptäckte teveserien being erica häromdagen och sedan dess har jag varit fullständigt besatt. Den är så himla bra, för att inte tala om tänkvärd, och får en att skratta och gråta om vartannat. Titta på ett avsnitt, hör ni. (Skojar bara. Det går inte att titta på ett avsnitt. Innan ni ens vet ordet av kommer ni att ha tittat på tolv.)

 

x x
Publicerad 24.08.2013 kl. 16:03

life isn't about finding yourself, life is about creating yourself

 

Pride and prejudice kan nog vara den finaste filmen jag någonsin tittat på. Systrarnas förhållande till varandra får en att le mest hela tiden eftersom man dras med i deras entusiasm och bara känner hur mycket de bryr sig om varandra. Soundtracket är magi, varenda låt hjärtskärande vacker. Och så är berättelsen så klart alldeles vansinnigt romantisk. Åh.

 

x x
Publicerad 05.07.2013 kl. 09:50

there is a map in my room on the wall of my room and i've got big, big plans

 

Jag tittade på an education och den var charmig så där på det där viset som de filmer jag tycker mest om är. Miljöer och kläder som stjäl hälften av ens uppmärksamhet, smarta dialoger, en aning långsamt tempo men aldrig så att skulle bli tråkigt utan så att man liksom hinner tänka efter, en fascinerande flicka i huvudrollen, sextiotalsatmosfär och så vidare och så vidare. Se den, vetja.

 

xx

x x
Publicerad 25.06.2013 kl. 21:20

you burn bright when you're left alone, turn off the lights and watch you glow

 

Jag svimmade lite grann av lycka när jag såg att svt sände we'll take manhattan med karen gillan och filmen gjorde mig verkligen inte besviken.  Sextiotalsatmosfären i den var så fin att det skulle ha varit värt att titta på den bara för den, kläderna och miljöerna underbara. Och därutöver lyckades historien om jean shrimpton och david bailey fascinera mig! 

 

Vad ska jag säga? Jag vill titta på den igen meddetsamma. 

 

xx

x x
Publicerad 27.05.2013 kl. 17:51

let's be alone together, we could stay young forever

 

 

Hur kunde jag glömma roswell när jag talade om mina favoritteveserier? Jag älskade serien när jag tittade på den i höstas, men har inte tänkt på den på flera månader. Idag hittade jag min dvd-box med första säsongen i min bokhylla och var tvungen att titta på ett par episoder. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som jag tycker så mycket om med serien, men åh, den är så himla, himla bra. Så många känslor och så mycket verklighet fastän det är science fiction. Ärligt talat tror jag att det är min favoritteveserie genom alla tider nästefter doctor who. Så titta. Helst nu meddetsamma.

 

xx

x x
Publicerad 05.05.2013 kl. 22:21

you built up a world of magic because your real life is tragic

Några rader om några andra teveserier än doctor who som jag gärna tittar på:

 

 

Jag har perioder när jag tittar på fem episoder av buffy varenda dag och andra när jag inte tittar på det på fem månader i rad, men jag älskar det lika mycket hela tiden.

 

 

The carrie diaries vinglade hela tiden på gränsen mellan bra och dåligt, men det var beroendeframkallande och förgyllde alla de tretton tisdagar som jag fick titta på det. Håller alla mina fingrar korsade för en andra säsong och ännu några till efter det.

 

 

Jag tittade på de första episoderna av the vampire diaries när de sändes för första gången och tyckte inte alls om dem, men i höstas gav jag serien en ny chans och satt fastklistrad genom hela första säsongen. För det blev så, så mycket bättre. 

 

 

En lika smart som briljant serie som utspelar sig på femtiotalet, vilket innebär att man därtill får dregla över alldeles vansinnigt snygga kläder och miljöer (och ben whishaw). Ja, alltså, jag tycker mycket om the hour. Bara titta! Andra säsongen sänds på svt just nu.

 

xx

x x
Publicerad 29.04.2013 kl. 19:34

sometimes i feel so happy, sometimes i feel so sad

    

 

Jag läste one day för ett par, tre år sedan och tyckte mycket om den, men kom mig aldrig för att titta på filmatiseringen förrän igår. Vad ska jag säga om den? Den var fin. Jag tror faktiskt att de orden räcker. Den var fin.

x x
Publicerad 27.04.2013 kl. 10:45

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.