i can't let this go when i got you right where i want you

 

Häng upp julljuslyktor över alla dina väggar och lägg dig på din lägenhets golv och betrakta dem medan de glittrar över dig som din egen lilla stjärnhimmel.

 

Köp en ask chokladkonfekt och ät alla bitar du är förtjust i och kasta ut resten i snön utanför ditt fönster.

 

 

Titta på harry potter tills du instinktivt viftar med en penna och ropar accio i ett försök att locka till dig din mobiltelefon från andra sidan av rummet du befinner dig i när den ringer.

 

Strosa runt i centrum med en kopp chai latte i en hand och svamla om världens viktigaste och mest oviktiga saker med dina vänner och skratta tills du gråter och gråt tills du skrattar.

 

 

Bär dina mest drömska klänningar precis varenda dag och gå runt och känn dig som en fucking prinsessa jämfört med alla tråkiga människor i jeans. Bär tiara, för helvete, om du känner för det.

 

Räkna ner dagarna tills du får fly.

 

 

Bilder härifrån.

x x
18.12.2013 kl. 08:54

i shot for the sky but i'm stuck on the ground

 

Idag har jag lagat crépes, eller ja, jag misslyckades lite grann med pannkakorna, men överströdde de många små bitarna med tomater, soltorkade tomater, rucola, emmentalerost, fetaost, pesto och crème fraîche. Underbart gott.

 

xx

x x
17.08.2013 kl. 16:50

and i know that i'm drunk, but i'll say the words

 

Köp gamla modemagasin från loppmarknader och klipp och klistra ihop collage med de finaste bilderna du hittar i dem. 

Drick smultronlemonad ur rosenmönstrade porslinskoppar med rosa sugrör.

 

 

Gå långa promenader genom skogar och ut till havet utan annat sällskap än dina egna tankar och le åt alla främlingar du möter.

Kryp ner bland alla dina kuddar och täcken och filtar tillsammans med den där boken du redan läst tjugofyra gånger och kan vartenda ord av.

 

 

Läs varenda rookieartikel som någonsin skrivits för att de alla är lika makalöst bra.

Ta med dig din anteckningsbok och ett par pennor till ett mysigt café och beställ en kopp kaffe och en körsbärsbakelse så att du kan slå dig ner för att klottra ner hemliga dikter om allt du hör och upplever.

 

 

Tänd ljus som doftar vanilj och kaffe och rosor.

Köp första säsongen av en teveserie som du aldrig hört talas om tidigare men som ser lagom intressant ut och titta på hela i sträck innan du bestämmer dig för om det var värt det eller inte.

 

 

Fortsätt andas.

 

x x
15.08.2013 kl. 19:50

lately, i've been losing sleep, dreaming about all the things that could be

 

Idag är en sådan där dag när jag önskar att jag tyckte om att fotografera, eftersom min blogg skulle kännas så mycket verkligare i så fall. Jag älskar att titta på andras fotografier, det är inte det, men jag lever ändå så pass mycket i de fantasivärldar jag själv skapar att jag försöker att uppleva helt och hållet när jag spenderar min tid i verkligheten. Jag vill inte tro att jag kommer att ha någon glädje av en triljard fotografier någon gång, så mycket nytt som det finns att se hela tiden, överallt. Fotograferar jag gör jag det hellre med skakiga engångskameror vars rullar man måste framkalla, så att man liksom tänker efter innan man tar de där bilderna och sedan får vänta och se vad i all världen de blev till i stället för att knäppa femhundra bilder om dagen för att få till ett par "perfekta" bilder. Det känns som mer viktiga minnen då. Om någon alls förstår hur jag menar, för ofta känns det lite grann som om jag är den enda människan i den här tiden som tänker på det viset.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
03.07.2013 kl. 11:05

i will reach inside just to find my heart is beating

Jag undviker helst köket så långt det bara går, vet knappt skillnad på socker och mjöl, men någonting jag tycker om att baka är macarons, eller snarare någonting som jag experimenterat mig fram till med hjälp av ett grundrecept på macarons. De ser oftast inte mycket ut för världen, men de smakar himmelskt när jag lyckas med dem.

 

4 dl florsocker

1 dl socker

1 dl potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

4 äggvitor

 

Vispa ihop äggvitorna och 0,5 dl socker tills smeten är vit och så fast att du nästan kan vända skålen upp och ner utan att den rinner ut.

Blanda i resten av ingredienserna.

Häll ut degen på en plåt och ställ in den i ugnen på 150 grader tills dina bakverk nästan börjar brännas (borde inte ta längre tid än tio minuter till en kvart). De ska dock fortfarande vara tämligen kladdiga inuti. Låt dem sedan stå en stund innan du äter dem.

 

Vill du får du förstås blanda i karamellfärger eller blanda ihop en smörkräm att ha mellan dem också, men de går fint att äta som de är.

 

x x
05.05.2013 kl. 12:06

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.