oh, because we always do. it's christmas, you moron.

   

  

 

Jag sitter här i skotskrutig kjol och spetskantade strumpor och med röd rosett i håret och är alldeles himla uppspelt för att jag älskar jul så mycket. Vi har ätit förskräckliga mängder morotslåda och kålrotslåda och rödbetssallad och gurksallad och rulltårta och choklad i två dagar i rad och hälsat på och haft besök av släktingar och förstås fått julklappar och ikväll är det dags för the time of the doctor men det blir jag tårögd varje gång jag tänker på så jag försöker låta bli tills vidare.

God jul alla <3

 

  

  

x x
Publicerad 25.12.2013 kl. 12:21

have yourself a merry little christmas, let your heart be light, from now on, our troubles will be out of sight

   

   

   

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

x x
Publicerad 24.12.2013 kl. 09:09

something in the way you move makes me feel like i can't live without you and i'm not really sure how to feel about it

 

oktober

"Traskar runt i min lägenhet och känner mig förvirrad bortom alla gränser. Orkar inte tänka. Orkar inte känna. Kan inte någon snälla bara vifta med ett trollspö för att rädda mig?"

"Årets första snö faller över staden och jag är så uppspelt över det att jag känner mig fyra år gammal igen. Svepte in mig i min duffel och traskade ner till havet och ville bara snurra runt och fånga snöflingor på min tunga, typ. Vinter, jag älskar dig."

"Jag skrev nyss de sista orden för det första utkastet av min sjunde bok och låt mig få tala om för er att känslan av att avsluta en berättelse är precis lika magisk nu som den var när jag avslutade min första för tre år sedan."

 

 

november

"Jag hade de bästa dagarna i hela mitt liv i london."

"Jag träffade matt smith och han kramade mig och svamlade om hur gorgeous jag var i en kortare evighet och jag var så lycklig att jag trodde jag skulle dö."

"Och även om jag räknar ner varenda dag tills jag får fly härifrån, så vet ni vad? Jag är förälskad i mitt liv som det ser ut just nu. Den här känslan av att vara sjutton år och tro att allt. är. möjligt."

 

 

... och det var största delen av mitt lika förvirrande som fucking magnifika tjugohundratretton.

x x
Publicerad 23.12.2013 kl. 22:28

i walk the streets with a song in my head, because i found some kind of fairytale

 

augusti

"Jag vet inte riktigt alls vad jag vill göra med framtiden just nu, men tänker att det löser sig väl nog. Det är en lögn, förstås. Jag tänker mest att hjälp."

"Det går inte att berätta om sin vardag när man bara går runt och känner sig trasig hela tiden. Jag måste ta en paus från världen i några dagar för att försöka komma ihåg hur man andas igen. Hur man känner sitt hjärta slå."

 

 

september

"Jag längtar bort så att det gör ont i mitt hjärta, men samtidigt försöker jag ta vara på de här dagarna, för jag vet ju att jag kommer att sakna dem immensely när de är över, så där som man gör."

"Löven på träden börjar gnistra i eldfärgade nyanser och det är krispigt kallt i luften om morgnarna och idag drack jag min första kopp chai latte för det här året."

"Ni hittar förresten ett citat av mig på omslaget till Det Svarta Hjärtat av Holly Black. Det innebär att alla böckerna i den trilogin pryds av mina ord nu. Så. Himla. Fint."

 

 

"Åh, om två månader är det du och jag igen, London. Det riktigt sticker i mina fingertoppar av förväntan."

"Hösten är verkligen min favoritårstid. Jag älskar hur världens färger skiftar från ljusgrönt till mörkgrönt till gult och orange och rött. Att köpa chai latte på vägen till skolan de morgnar när jag börjar senare. Varm choklad med marshmallows. Att en massa fina teveserier börjar igen. Regn. Att sitta på caféer och fylla mina anteckningsböckers sidor med snirkliga rader ord. Halsdukar och sockor och kappor och vantar och kängor och stickade tröjor. NaNoWriMo. Långa promenader med ljuddraman i mina hörlurar. Att tända vaniljdoftande stearinljus i hela min lägenhet och ljusslingor i mina fönster. Väntan på julen."

 

x x
Publicerad 23.12.2013 kl. 16:00

christmas waves a magic wand over this world, and behold, everything is softer and more beautiful

 

I morse började det långsamt falla snö från himlen och sedan dess har det bara fortsatt så att hela världen svepts in i ett glittrande vitt täcke och det är så förskräckligt vackert att jag känner mig alldeles snurrig när jag blickar ut genom våra fönster. Vi har klätt julgranen och handlat all himla god mat man kan tänka sig inför julhelgen och ätit smörgåstårta och i alla husets hörn skiner julljus och jag läser finaste julberättelsen dash och lilys utmaningsbok och bär sammetskjol och röd rosett i håret och i mina hörlurar går min spellista med julmelodier på repeat och åh så mycket jag älskar julen.

 

 

x x
Publicerad 23.12.2013 kl. 14:38

here is the world. beautiful and terrible things will happen. do not be afraid.

 

De senaste dagarna har jag besökt hemstadens bibliotek för att låna en hel hög böcker att roa mig med att läsa under lovet, åkt en vända till grannstaden och strosat runt lite grann där bland glittrande julljus, skrivit några tusen ord och räknat ner dagarna till the time of the doctor även om jag känner mig tårfärdig varje gång jag tänker på att det är matt smith's sista episod som the doctor. Utomhus bara regnar och regnar det och ser fortsättningsvis inte ut som om vi kommer att få en vit jul i år, men äsch, jag längtar lika mycket för det. I övermorgon!!

 

 

Bildkällor hittar ni här.

x x
Publicerad 22.12.2013 kl. 17:07

let them wonder how we got this far, because i don't really need to wonder at all

 

juni

"Jag skrev de sista orden av den där berättelsen för ett par dagar sedan och fick blinka bort tårar efteråt. Det var så bitterljuvt."

"Jag vill att varje dag ska kännas som ett litet äventyr som man aldrig riktigt kan veta var slutar. Jag vill hoppa på bussar och flygplan till främmande platser utan returbiljett och tänka att det löser sig."

"Man vaknar i gryningen av att regnet smattrar mot ens fönster och att åskan skakar om världen utanför, svingar benen över sängkanten och tassar över lägenhetsgolvet som är kallt mot ens bara fötter, lägger upp en bit brownie och jordgubbar på en assiett och kurar sedan ihop sig i sängen igen tillsammans med en bok som slukar upp en så att man inte kan sluta vända sida tills man läst den sista. Och det känns i hela kroppen att det är sommarlov."

 

 

juli

"Jag är så lycklig att jag mest ägnat dagen åt att ligga på golvet och gråta. Typ."

"Idag har jag burit blomkrans i håret och hittat smultron vid en vägkant och nästan ramlat av en brygga och då vet man att det är sommar."

"Vi kör runt i mina hemtrakter på dussintals små äventyr och jag tappar andan var och varannan sekund för att det är så hjärtskärande vackert."

 

 

"Jag åker båt med vind som rufsar om i lockarna i mitt hår, gör snöänglar i sanden vid vår sommarstuga, ligger på klipporna med runda solglasögon på näsan och en bok i armarna, plockar jordgubbar ur vårt land, bakar brownies och kolakakor och scones, strosar runt i grannbyar klädd i svart kjol och stickad tröja randig i vitt och gammelrosa."

"Just nu tycker jag så mycket om att ha sommarlov att jag inte vill tillbaka till skolan för någonting i hela världen."

 

x x
Publicerad 22.12.2013 kl. 09:33

hit me with your sweet love, steal me with a kiss

 

april

"Jag och ett par vänner slog oss ner på en restaurang bland alla tusen kullerstensgator i montmartre och åt pommes frites och skrattade åt ingenting. Sedan traskade vi upp till sacre coeur och blickade ut över paris som var upplyst av oändligt många små ljussken under en nattsvart himmel."

"Vi snurrade runt i halva staden med metro och åkte inte vilse en enda gång. Åt ljuvliga macarons och besökte mängder av söta små vintagebutiker. Frågade fransmän om vägen till shakespeare & company. Handlade falafel, stekt potatis, ost, torkade frukter och jordgubbar från en matmarknad några kvarter ifrån eiffeltornet innan vi sökte oss tillbaka till det för att slå oss ner på en av gräsmattorna nedanför och äta allt med bara fingrarna."

"Vi hade picknick på en strand i folkestone och fastän det blåste så att mina plastbestick flög iväg ett par gånger och var så kallt att jag skakade, har jag inte varit så lycklig många gånger i mitt liv."

 

 

"Det är sådana här små äventyr som får en att inse att hela världen faktiskt finns bakom ens dörr och bara jag överlever de här sista åren här så ska jag minsann upptäcka vartenda litet hörn av den."

"Idag hölls det inträdesprov för de som sökt till ib-linjen i min skola. Jag satt i matsalen och ropade om feminism, lika rättigheter för människor med alla sexualiter och hur man måste våga tro på att man kan förändra världen om man ska ha någon chans att kunna göra det. Det vill säga gav niorna en ganska bra bild av vad som händer med en ifall man kommer in."

"Det här har varit den bästa aprilmånaden i hela mitt ack så långa liv."

 

 

maj

"Jag har varit så berusad av alla mina ord att verkligheten mest känts som en dimma som jag varit tvungen att ta mig igenom för att kunna skriva ännu lite till."

"Jag somnade i gårdagens klänning med oborstade tänder och utan några lakan omkring mig och vaknade mitt i natten och önskade att jag kunde gråta."

"Idag sitter jag här med en tiara på huvudet (bokstavligt talat) och vägrar leka snäll och rar och söt utan står upp för mina åsikter om det så förstör mitt liv, för vet ni vad, det förstör det bara ännu mer för mig ifall jag fortsätter hålla tyst."

 

 

"Idag har jag inte längtat det minsta till framtiden, för just nu, just nu känns livet så himla fint."

"Imorgon är det skolavslutning. Å ena sidan känns det som att det här skolåret varat i en evighet, å andra sidan känns det som om det var igår jag fick syn på en av mina vänner vid trafikljusen på väg till skolan årets första dag och hade så mycket att säga henne att jag nästan tappade andan eftersom vi inte sett varandra på hela sommaren. Det här har varit mitt livs jobbigaste skolår, men jag tror att det slutade ganska bra, trots allt. Jag har varit borta från skolan i flera månader, missat runtomkring hälften av mina lektioner och gråtit ögonen ur mig i korridorerna lite för många gånger, men jag har också lyckats skriva mina slutprov för året i de flesta av mina ämnen, pratat om världens viktigaste saker och skrattat tills jag gråtit tillsammans med mina vänner, rest till paris med min franskaklass, tagit vara på vartenda ögonblick av lycka och, framför allt, överlevt. Så att jag får stå och sjunga den blomstertid nu kommer i blommig klänning imorgon."

 

x x
Publicerad 21.12.2013 kl. 20:04

i walk lonely streets and talk big time dreams, so hold on before you see that you're better off without me

 

januari

"Jag drömmer om större städer och fler möjligheter."

"Även om det är hjärtskärande vackert med all nyfallen snö över hela världen kommer jag på mig själv med att sakna våren allt oftare."

"Mitt liv står vansinnigt stilla, men samtidigt känns det som om jag lever mer än jag ofta gjort."

 

 

februari

"Det måste hända någonting stort snart."

"Världen håller på att gå under i mitt huvud."

 

 

mars

"Jag gick på en promenad runt sjön här i närheten för första gången på en kortare evighet och när lekparken nere vid den var tom på folk kunde jag inte låta bli att springa genom en himla massa snö för att få gunga lite grann. Mina strumpbyxor och lågskor blev drypande blöta, men det var det värt."

"Snön fortsätter falla och mellan varven är det så kallt att man knappt kan andas, men det blir ljusare för varje dag som förflyter."

"Jag behöver verkligen få fly ifrån den här lilla delen av universum som jag traskar runt i dagarna i ända för en stund."

 

x x
Publicerad 21.12.2013 kl. 19:38

turn off the lights and watch you glow

 

Vi har fått jullov nu och jag har packat ner alla mina finaste klänningar och en hög böcker i min kappsäck och dansar runt till bubbelgumsmelodier i min lägenhet innan jag ska ta bussen till min hemstad. Det känns inte riktigt som jul när alla gator är grå och alla granar gröna och ingen snö glittrar någonstans, men jul ska det tydligen bli, ändå, så jag läser let it snow och lyssnar på ghosts of christmas past från the confessions of dorian gray i ett försök att komma i julstämning. Tänder doftljus och dricker chai latte.

 

x x
Publicerad 20.12.2013 kl. 13:56

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.