because when i look up from the pavement, i know i'm gonna be just fine

 

 

 

x x
Publicerad 19.12.2013 kl. 14:48

i can't let this go when i got you right where i want you

 

Häng upp julljuslyktor över alla dina väggar och lägg dig på din lägenhets golv och betrakta dem medan de glittrar över dig som din egen lilla stjärnhimmel.

 

Köp en ask chokladkonfekt och ät alla bitar du är förtjust i och kasta ut resten i snön utanför ditt fönster.

 

 

Titta på harry potter tills du instinktivt viftar med en penna och ropar accio i ett försök att locka till dig din mobiltelefon från andra sidan av rummet du befinner dig i när den ringer.

 

Strosa runt i centrum med en kopp chai latte i en hand och svamla om världens viktigaste och mest oviktiga saker med dina vänner och skratta tills du gråter och gråt tills du skrattar.

 

 

Bär dina mest drömska klänningar precis varenda dag och gå runt och känn dig som en fucking prinsessa jämfört med alla tråkiga människor i jeans. Bär tiara, för helvete, om du känner för det.

 

Räkna ner dagarna tills du får fly.

 

 

Bilder härifrån.

x x
Publicerad 18.12.2013 kl. 08:54

you know that life ain't fair sometimes, and devils don't fly, so don't expect me not to fall

Mina tio mest spelade låtar under det här året enligt Spotify:

 

stars of track and field - end of all time

 

bastille - pompeii

 

onerepublic - feel again

 

general fiasco - ever so shy

 

fergie - a little party never killed nobody

 

murray gold - some wednesday

 

little comets - a little opus

 

neon trees - sins of my youth

 

murray gold - together or not at all

 

onerepublic - all this time

 

xx

x x
Publicerad 17.12.2013 kl. 18:42

sunshine blinds you if you stare, but now i see crystal clear

 

tjugohundratretton skrider mot sitt slut och i hela mig känner jag hur ridåerna snart kommer att falla och snälla rara ni se rädslan i mina ögon som ber er om att ropa in mig på scen igen eftersom gudarna ska veta att jag inte är redo för att säga mina sista repliker i den här pjäsen ännu för

jag har alltid hatat att sakna

(och ni säger att hata är ett starkt ord men förstår ni inte att det är precis. just. därför. som jag använder mig av det)

 

 

Några rader från min dagbok.

x x
Publicerad 17.12.2013 kl. 15:38

make glorious, amazing mistakes. make mistakes nobody's ever made before.

 

Vad är det bästa du gjort under 2013?

Bestämt mig för att vägra nicka och le och hålla tyst om orättvisor.

 

Är du lyckligare eller sorgsnare just nu jämfört med för ett år sedan?

Lyckligare, himmel, så mycket lyckligare. Tror seriöst aldrig att jag mått så jävla dåligt som för ett år sedan. Hade alldeles glömt bort hur man drömde om framtiden. Visst har jag fortfarande problem, men jag är mestadels helt okej lycklig, i alla fall jämfört med då.

 

Vilken är den största risk du tagit?

Att leva.

 

Vilken melodi kommer alltid att påminna dig om året?

This Guy's In Love With You av Herp Albert.

 

Vilka datum från året kommer du alltid att minnas?

Den sjunde april och den tjugotredje november.

 

Vilka länder har du besökt under året?

Sverige, Frankrike och England (två gånger!).

 

 

Vilken bok är den bästa du läst?

The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde.

 

Vilken är den bästa teveserie du tittat på?

Doctor Who, förstås, men sedan måste jag också få nämna Party Animals, för åh, så bra den serien är.

 

Vilken film är den bästa du sett?

Withnail and I. Har också tyckt väldigt mycket om Love Actually, Pride and Prejudice och Les Misérables.

 

Vilket album är det bästa du lyssnat på?

Jag vet inte om jag skulle säga att det är det bästa, men det som betytt mest för mig under året är definitivt Ever After av Marianas Trench, så jag säger hur som helst det.

 

Vilken har varit din favoritmaträtt?

Ris med tofu och grönsaker från en av de vietnamesiska restaurangerna i min hemstad. Åh. Mest har jag dock ätit smörgåsar med laxröra och sallader av alla de slag.

 

Vad var det bästa du köpte?

Min magiska drömklänning.

 

Vad ville du ha och fick?

En biljett till festligheterna som ordnades för att Doctor Who fyllde femtio år.

 

 

Hur skulle du beskriva din stil under året?

Drömsk, är ett ord som folk brukar använda, så vi kan väl säga så. Alltid klänningar. Mycket blommönster och mycket spets. Tillsammans med mina älskade Dr Martens.

 

Vad önskar du att du hade spenderat mer tid på?

Att läsa böcker.

 

Vad önskar du att du hade spenderat mindre tid på?

Att obsessa över allt som heter mat och kalorier.

 

Hur har det gått för dig i skolan i år?

Jag hade förmodligen dubbelt så hög frånvaro som närvaro från mina lektioner under våren och fuckade upp precis alla mina betyg, men nu i höst har det gått bättre. Har gått till skolan så gott som alla dagar, gjort flera slutarbeten och fått högsta betyg i ett prov för typ första gången sedan högstadiet.

 

Om du fick sända ett brev till dig själv för ett år sedan, vad skulle du säga till henne i det?

Allt kommer att bli okej. Inte idag, inte imorgon, men så småningom. Jag lovar. Och du? Du kommer att börja drömma igen. Du kommer att drömma om fler saker än någonsin.

 

Vilket ord beskriver ditt 2013 bäst?

Gorgeous.

 

 

 

Bilder härifrån någonstans.

x x
Publicerad 16.12.2013 kl. 21:50

i've come a long, long way, made a lot of mistakes, but i'm breathing

 

Det har tydligen hunnit bli den femtonde december och det innebär alltså att halva december månad redan förflutit? Jag började dagen med att bege mig ut på en promenad ner till havet med mina bästa melodier i mina hörlurar. Blev alldeles tankfull för ett ögonblick när jag gick längs gatan som jag minns att jag gjorde för snart tre år sedan när jag var på inträdesprov till min skola och insåg hur förskräckligt himla mycket mitt liv förändrats sedan dess, så där som jag gör ibland. Sedan strosade jag runt i centrum för ett litet tag och det var nästintill magiskt med alla juldekorationer och all den snö som dock regnat bort nu ikväll. Hittade en svart sammetskjol som jag inte kunde låta bli att köpa för födelsedagspengar eftersom jag suktat efter en sådan i månader. Nu sitter jag här med en burk vaniljcola och har en hel hög med skolarbete att ta itu med, men faktiskt ingenting emot tanken på att göra det. Wow.

 

x x
Publicerad 15.12.2013 kl. 18:07

making wishes on stars, she's a dreamer and she knows it

 

Jag har inte skrivit på några dagar eftersom jag lyckats tappa bort min internetsticka och tänkte försöka överleva utan internet framtill nästa helg när jag åker till hemstaden för att fira jul där. Sitter i stadens bibliotek med min laptop nu och efter att ha bläddrat igenom tumblr så tänkte jag försöka fortsätta skriva på berättelsen som jag arbetar med för tillfället, innan det blir dags för mig att söka mig mot skolans julfest. Såvida jag inte ändrar mig i sista sekunden så ska jag bära en vintageklänning som jag köpte i helsingfors i somras, med blommönster i mörkgrönt och vinrött, spetskrage och stor rosett. Är alltså lite friskare från min förkylning nu, även om jag fortfarande hostar så jag blir alldeles snurrig mellan varven.

Och arton år fyllde jag tydligen också häromdagen. Ja må hon leva.

 

 

Bildkällor hittar ni här någonstans.

x x
Publicerad 14.12.2013 kl. 11:00

everybody wants to rule the world

 

Det snöar utomhus. Jag är fortfarande förkyld. Dricker tekopp efter tekopp. Läser the master and margarita och american psycho och jonathan strange and mr norrell. Spelar julmelodier på mitt piano. Är så för jävla uttråkad att jag inte vet vad jag ska ta mig till ifall jag inte börjar må bra nog för att orka lämna det här huset snart igen.

 

x x
Publicerad 09.12.2013 kl. 11:22

just believe me for twenty minutes

 

Idag är det två år sedan jag tittade på the eleventh hour och doctor who förändrade mitt liv för resten av evigheten. Älskar serien så vansinnigt himla mycket att jag på allvar inte skulle kunna föreställa mig en enda dag utan den längre. Åh.

 

x x
Publicerad 08.12.2013 kl. 20:34

i don't want to be alone forever, but i can be tonight

Efter att ha blivit väckt av mina föräldrar och syskon som sjöng ha den äran och ja må hon leva för mig eftersom jag inte befinner mig här på min riktiga födelsedag, sitter jag och dricker te och äter jammie dodgers i min bästa drömklänning. I eftermiddag ska jag ha artonårskalas för mina släktingar och hur bisarrt känns inte det? Å andra sidan kan jag inte säga att jag inte skulle känna mig så pass gammal, för jag gör faktiskt det, så för första gången på jag vet inte hur många år har jag ingen ålderskris inför att fylla år. Jag vet inte. Hur som helst.

x x
Publicerad 08.12.2013 kl. 09:43

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.