when i see the first snow of the year, suddenly, in the air, all little and white and moving; then i am in love again and very young and i believe everything

 

Årets första snö faller över staden och jag är så uppspelt över det att jag känner mig fyra år gammal igen. Svepte in mig i min duffel och traskade ner till havet och ville bara snurra runt och fånga snöflingor på min tunga, typ. Nu sitter jag här i min lägenhet igen och lyssnar på mina bästa julmelodier och känner hur det pirrar av lycka i hela mig. Vinter, jag älskar dig.

 

x x
Publicerad 17.10.2013 kl. 10:58

i was staring at the sky, just looking for a star, to pray on, or wish on, or something like that

 

Söndag kväll. Jag är förskräckligt förkyld, har varit det hela helgen. Sveper in min huttrande kropp i stickade tröjor och tjocka strumpbyxor och fluffiga sockor. Kryper ner bland lakan och filtar tillsammans med min dator för att sträckläsa delar av min barndoms favoritbokserie animorphs som jag gick miste om dåförtiden eftersom de inte fanns översatta till svenska och finner mig själv älska serien nästan lika mycket ännu. Lever på minnet om fredagen när jag vaknade upp till nyheten om att the web of fear och the enemy of the world hade hittats och sedan fick högsta betyg i ett matematikprov som jag hade övat så mycket inför att jag måste få säga att jag verkligen var värd det. Dricker hemska mängder te och cola zero med körsbärssmak. Skriver kapitel efter kapitel för mitt så småningom avslutade sjunde manus. Hänger in en ny blommig klänning och en underbart mjuk tröja i min garderob. Traskar runt i min lägenhet och känner mig förvirrad bortom alla gränser. Orkar inte tänka. Orkar inte känna. Kan inte någon snälla bara vifta med ett trollspö för att rädda mig?

 

x x
Publicerad 13.10.2013 kl. 21:21

i never travel without my diary. one should always have something sensational to read in the train.

 

Jag läste the importance of being earnest av oscar wilde för skolan och pjäsen förvånade mig genom att visa sig vara, förutom alldeles fantastiskt bra, det mest underhållande jag någonsin läst. Skrattade högt flera gånger och grät på fullaste allvar över slutet för att det var så roligt, vilket fick en av mina vänner som jag hade sällskap av medan jag läste att betrakta mig lite roat. Läs, läs, läs! Eller varför inte titta på filmen med paul mcgann?

 

xx

x x
Publicerad 04.10.2013 kl. 20:07

i don't know what day it is, i had to check the paper, i don't know the city, but it isn't home

 

Imorse vaknade jag klockan halv sex efter att knappt ha sovit alls och kände mig så himla stressad och slutkörd att jag inte visste vad jag skulle ta mig till och mest bara ville falla i gråt. Eftersom jag inte har tid att gå och bränna ut mig själv igen bestämde jag mig för att stanna hemma från skolan och försöka att bara göra saker jag tycker om för en dag. Så jag tittade på ett par episoder av the trial of a time lord och snart började mitt hjärta bulta lite långsammare. Sedan traskade jag iväg till ett köpcentrum några kilometer härifrån. Det blåste så häftigt att min huva inte hölls upp på mitt huvud och hela mitt hår trasslades till och vinden fick mina ögon att tåras. Med en påse blandade godisbitar och en burk koffeinfritt kaffe i min ryggsäck återvände jag hem och nu sitter jag här och lyssnar på veronica maggios nya album medan jag skriver några rader för berättelsen jag arbetar med. Och även om jag har en del skolarbete som jag borde ta itu med så säger jag bara att tack och lov för att det är helg.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 04.10.2013 kl. 14:29

baby, put on heart shaped sunglasses, i'm not going to listen to what the past says

 

Det blir oktober imorgon och det känns som om jag knappt hunnit inse att det är september ännu, men åh, jag är verkligen så pepp på den här hösten att det inte är sant. Idag har jag gått på två lektioner i skolan och fördrivit en håltimme med att prata om en massa viktiga och oviktiga saker med en av mina vänner. Sedan traskade jag iväg på en lång promenad, insvept i min höstjacka och med mina finaste melodier i mina hörlurar, och nu ska jag koka mig själv en kopp varm choklad med marshmallows. Kanske söka mig till biblioteket för att bläddra lite grann i några böcker?

 

x x
Publicerad 30.09.2013 kl. 16:37

they said put your reason aside, and for once, believe

 

De här dagarna får mig alltid att drömma mig bort till bokmässan. Efter att ha velat gå i flera år besökte jag den slutligen ifjol, träffade massor av författare, köpte och fick tiotals böcker och gick på en himla fin bokbloggarträff. Ärligt talat var det förmodligen hela årets bästa händelse, så någon gång måste jag göra om det, men det blev tyvärr inte i år, ännu.

 

x x
Publicerad 28.09.2013 kl. 08:52

when it is dark enough, you can see the stars

 

Åh, hösten är verkligen min favoritårstid. Jag älskar hur världens färger skiftar från ljusgrönt till mörkgrönt till gult och orange och rött. Att köpa chai latte på vägen till skolan de morgnar när jag börjar senare. Varm choklad med marshmallows. Att en massa fina teveserier börjar igen. Regn. Att sitta på caféer och fylla mina anteckningsböckers sidor med snirkliga rader ord. Halsdukar och sockor och kappor och vantar och kängor och stickade tröjor. NaNoWriMo. Långa promenader med ljuddraman i mina hörlurar. Att tända vaniljdoftande stearinljus i hela min lägenhet och ljusslingor i mina fönster. Väntan på julen.

 

 

x x
Publicerad 26.09.2013 kl. 16:44

for my part, i prefer my heart to be broken, it is so lovely, dawn-kaleidoscopic within the crack

 

De senaste dagarna har jag

hoppat på en buss till hemstaden för att spendera helgen där

redigerat igenom den första hälften av berättelsen jag arbetar med så att det ska vara möjligt för mig att skriva det som jag tänker mig för andra hälften

köpt nya hörlurar, som sorgligt nog inte är rosa, en svart klänning med vita prickar, en ljusrosa tröja med volangkanter och en stor, svart hatt

tittat på withnail and i så många gånger att jag börjar kunna vartenda ord som yttras i filmen utantill

inte kunnat sova särskilt mycket, men jag börjar bli van vid det igen

traskat runt på loppmarknader utan att hitta ens några modemagasin att klippa ut bilder ur till mina collageväggar i lägenheten att köpa

lyssnat på det fantastiska soundtracket för sjunde nya säsongen av doctor who, som jag måste prata mer om så småningom

och drömt om min londonresa i november.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 22.09.2013 kl. 17:47

we brushed our hands right back in time through centuries

 

Vad läser du just nu?

lyssnar på ljuddramat dark eyes av nicholas briggs och det är så. förskräckligt. bra. att jag bara vill ge det i present till er alla. såväl sorgligt som underhållande, med älskvärda karaktärer, för att inte tala om att det är så spännande att jag bitit sönder alla mina naglar, men det är det faktiskt mer än värt. lyssna lyssna!

 

En bok som fick dig att gråta

åh, jag är hopplös, gråter hela tiden, men får jag nämna två böcker som sticker ut i mitt minne? wintergirls av laurie halse anderson och the fault in our stars av john green.

 

En bok som fick dig att skratta högt

the hitchhiker's guide to the galaxy av douglas adams får mig alltid att skratta. älskar de böckerna massor.

 

Favoritgenre

alltså, just nu vill jag helst bara läsa böcker skrivna om vardag på sådant där språk som är så vackert att det knyter sig i ens mage, men vanligtvis är jag mest förtjust i urban fantasy och science fiction.

 

Hur är böckerna i dina bokhyllor ordnade?

minns när jag var liten och upptäckte att böckerna i bibliotek står ordnade i bokstavsordning och sedan dess har mina egna böcker alltid gjort detsamma. har dock böcker av olika format och böcker på olika språk ordnade skilt för sig och sedan alla böcker som inte ryms i mina bokhyllor placerade lite där de nu råkar rymmas.

 

Läser du en eller flera böcker åt gången?

flera, alltid flera. det finns troligen över hundra böcker i mina hyllor som jag läst ett par hundra sidor av och tänker att jag ska återkomma till någon gång.

 

Riktiga böcker eller e-böcker?

hur är det ens en fråga? jag kommer inte att börja läsa e-böcker förrän riktiga böcker slutar att tryckas. nej, inte ens då, för då kommer jag bara att leta efter riktiga böcker i loppmarknaders alla hörn och vrån. ingenting kommer någonsin att komma i närheten av doften eller känslan av att hålla i en riktig bok.

 

Skriver du i böcker?

under det senaste året har jag faktiskt börjat göra det, fast bara i mina favoritböcker. streckar under citat jag tycker om och skriver ner lösryckta tankar. läser oftast ändå de böckerna tills alla sidor är fläckiga och deras pärmar ramlar av, så några ord i blyerts här och där spelar ingen roll.

 

Årets sämsta bok

fröken julie av august strindberg som vi läste för skolan. vill inte ens tala om den för att jag blir så upprörd.

 

Årets bästa bok

unbreakable av elizabeth norris. jag var mest bara helt okej förtjust i första boken i serien, men den här krossade mitt hjärta tusen gånger om för att den var så bra att det inte är sant.

 

Den bästa bok du någonsin läst

the time traveller's wife av audrey niffenegger. jag läste den för första gången när jag gick i högstadiet och klarade inte av att lägga den ifrån mig utan satt och läste lektionerna igenom och sedan dess har jag bläddrat igenom den så många gånger att jag snart börjar kunna vartenda ord utantill och älskar den som om jag hade skrivit den själv. åh.

 

Vilken bok tänker du läsa härnäst?

ska försöka fortsätta med clockwork princess av cassandra clare så småningom.

 

x x
Publicerad 21.09.2013 kl. 21:12

she had an immense curiosity about life and was constantly staring and wondering

 

Idag har jag lekt duktig bloggerska eller hahaha okej mest bara velat föreviga när vi åkte femtio kilometer ut i skärgården tillsammans med klassen för att ägna en dag åt theory of knowledge. Det var alldeles himla fint där och vi fick världens godaste mat och sedan spenderade jag och en av mina vänner bussresan hem med att skratta så att vi grät. Åh, jag älskar sådana här små äventyr till bitar.

 

x x
Publicerad 20.09.2013 kl. 17:01

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.