and yet to me, what is this quintessence of dust?

 

Jag skrev om hur jag vill bo i framtiden för några månader sedan, men man hittar ju hela tiden ny inspiration på we heart it, så jag tycker att det börjar bli hög tid för ett till inlägg med inredningsdrömmar!

 

x x
Publicerad 19.09.2013 kl. 17:26

one day we'll be old and think of all the stories that we could have told

 

Det är höst och så vackert utomhus att jag blir alldeles snurrig varje gång jag går på mina promenader ut till havet, insvept i tjocka tröjor över klänningar och med svart hatt på huvudet. Jag har känt mig smått förkyld i flera dagar, men när jag vaknade imorse kunde jag knappt andas och hade ont i hela kroppen och så här mot kvällen har det bara blivit värre. Ska koka mig själv en kopp te och kura ihop mig i min säng tillsammans med ett par episoder av the vampire diaries. Försöka somna innan midnatt.

 

x x
Publicerad 18.09.2013 kl. 19:57

oh darling, let's be adventurers

Några gamla rader som jag hittade i en mapp på min dator och som jag inte riktigt ville låta förbli ensamma och bortglömda för resten av evigheten.

 

 

Vi ramlar över stadens gator, arm i arm, pratar om konst och feminism och hur vi ska rädda världen, lovar varandra att vi aldrig kommer att bli som dem. 

 

Vi kommer att köpa flygbiljetter till Paris i sista minuten och bo på golvet i främlingars lägenheter. Fylla picknickkorgar med jordgubbar och falafel och saftflaskor från matmarknader och slå oss ner på gräsmattorna framför Eiffeltornet för att äta. Rota bland unket doftande sextiotalsklänningar i vintagebutiker och trängas på överfulla dansgolv till tonerna av popmelodier. 

 

Vi kommer att vara euforiska ena dagen och hjärtekrossade nästa och aldrig, aldrig, aldrig någonsin känna oss helt okej till mods.

 

Vi skär upp våra handflator och pressar dem mot varandra.
”Vi kommer alltid att vara bästa vänner, inte sant?”
”Längre.”

 

Vi kommer att skriva berättelser, synas i teve, skapa konst i färger mörkare än svart, svamla nätterna långa med alkohol i blodet om de där människorna som gjorde oss upprörda, men i deras närhet spelar vi fabulösa och osårbara.

 

Vi kommer att tröttna på att resa runt och aldrig känna oss hemma, så småningom, och då flyttar vi in i ett tegelhus med väggar täckta av murgröna och klängväxter, någonstans. Om morgnarna traskar vi till bageriet i kvarteret och köper nybakat bröd och sedan återvänder vi hem till doften av kaffe och slår oss ner på vår balkong tillsammans med varsin hemskt tjock bok och

 

Vi kommer nog alltid att gå sönder i längtan efter mer.

 

 

Bildkällor hittar ni som vanligt här någonstans.

x x
Publicerad 12.09.2013 kl. 19:20

and i fall down sometimes, but i'm not letting go

 

Vem inspirerade dig att börja blogga?

Wow, jag vet inte. Det är så himla länge sedan jag började blogga. Jag tror att jag ville skriva blogginlägg som påminde om artiklar från modetidningar för att det redan då var någonting som jag var fascinerad av? Med tanke på att jag var runt tio år kan ni ju dock föreställa er hur resultatet såg ut.

 

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Som jag säger i presentationen av mig och min blogg - jag skriver om allt mitt hjärta bultar för. Det enda jag vill är att det ska kännas att det finns ett tema och en mening bakom varje inlägg. Jag är inte förtjust i inlägg som beskrivers dagars händelseförlopp från början till slut eller listor på människor man tillbringar sin tid med eller bilder på hur ens ansikte ser ut just idag. Visst kan jag skriva om saker som händer mig i min vardag, men då försöker jag göra det till en berättelse som såväl främlingar som bekanta kan känna igen sig i. Om någon alls förstår vad jag svamlar om? Jag vet att jag själv tappade bort mig för ett par meningar sedan. Jag har för vana att göra det.

 

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Skriva andra saker. Alltså, jag skriver hela. fucking. tiden. Idag skrev jag samtidigt som jag gick på en promenad. Det säger en hel del. Annars ... prata om världens viktigaste och mest meningslösa saker med mina vänner. Titta på Doctor Who. Titta på alla andra möjliga teveserier och filmer som jag snubblar över. Läsa. Spela piano. Klippa ut bilder ur gamla modemagasin för collageväggarna som jag håller på att klistra ihop i min lägenhet efter att ha tröttnat på att leva med vita väggar efter ett par år. Lyssna på ljuddraman och radioprogram. Lyssna på musik. Häromdagen kom jag faktiskt på att även om jag bodde i en storstad så vore det de här sakerna som jag skulle tycka mest om, för att de är det bästa jag vet. Kanske låter det som en uppenbar insikt. Det är väl det. Men det fick mig att känna mig så himla mycket mer till freds med min tillvaro.

 

Vilka tre ord beskriver dig bäst?

Författare. Drömmare. Komplicerad? Komplicerad.

 

x x
Publicerad 10.09.2013 kl. 22:26

hold fast to dreams, for if dreams die, life is a broken-winged bird, that cannot fly

 

Jag ramlade över chanels pre-fall kollektion för 2013 och allt med den är så himla perfekt. Titta på resten av den här.

 

xx

x x
Publicerad 09.09.2013 kl. 17:38

actually, i just want to be happy, that is all

 

en sång som påminner dig om våren

selah sue - summertime

en sång som påminner dig om sommaren

hellogoodbye - here (in your arms)

en sång som påminner dig om hösten

the smiths - please please please let me get what i want

en sång som påminner dig om vintern

coldplay - christmas lights

en sång som krossar ditt hjärta

sia - i'm in here

en sång som får dig att känna dig förälskad

herp albert - this guy's in love with you

en sång som du minns från din barndom

allt från avril lavignes album let go och under my skin

en sång som får dig att le

neon trees - 1983

en sång från en film

dario marianelli - a postcard to henry purcell

en sång som får dig att vilja dansa

noah and the whale - life is life

en sång som du alltid måste sjunga med i

the killers - mr brightside

 

x x
Publicerad 08.09.2013 kl. 13:21

the moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it

 

Bokade nyss en flygresa till min favoritstad i hela världen och fem nätter på hotell i den. Åh, om två månader är det du och jag igen, london. Det riktigt sticker i mina fingertoppar av förväntan.

 

x x
Publicerad 08.09.2013 kl. 10:29

every dreamer knows that it is entirely possible to be homesick for a place you've never been to, perhaps more homesick than for familiar ground

 

Jag berättade aldrig för er om när jag reste till helsingfors en vända här i somras, fastän jag skrev några rader om det, så varför inte publicera dem nu, när inte så mycket annat händer?

 

 

Häromdagen ägnade jag flera timmar åt att sitta på tåg och bläddra i sällsamt fina böcker för att ta mig till huvudstaden. Där var jag lite lycklig och lite olycklig. Dansade till chocolate av the 1975 och best song ever av one direction i provrum. Tänkte på alla människor på gatorna, hur ingen av dem känner till mitt namn eller allt det jag drömmer om. Besökte en matbutik runt hörnet en sen kväll i blommig klänning för att köpa sallad och smultronlemonad. Traskade runt på främmande gator med en pytteliten karta i min mobiltelefon som det enda som hindrade mig från att tappa bort mig för evigt. Satt på knä bland hyllorna i akademiska bokhandeln och försökte bestämma mig för vilka böcker som jag helst ville se i mina egna hyllor innan jag bestämde mig för the elite och in the shadow of blackbirds. Hittade en klänning som påminner om julen i mörkrött och mörkgrönt med spetskrage och puffärmar och stor rosett bland massvis av tragiska historier i en secondhandsbutiks källare och kan inte vänta på att få bära den under regniga höstdagar.

 

 

För övrigt så fick jag en kommentar här för ett litet tag sedan om huruvida jag är finlandssvensk, och ja men visst ja, det är jag! För mig innebär det att jag varken känner mig som finsk eller svensk, nej, jag är lite av båda, men allra mest just bara finlandssvensk. Vilket jag alltid trivts himla bra med.

 

 

Bildkällor hittas på weheartit.

x x
Publicerad 07.09.2013 kl. 22:33

we're not kidding anyone except ourselves

x x
Publicerad 07.09.2013 kl. 19:09

you're made of outer space and your lips are like the galaxy's edge and your kiss the color of a constellation falling into place

 

Har lyssnat på tom odells debutalbum på repeat mest hela tiden under de senaste månaderna, och åh, det är så bra.

 

xx

x x
Publicerad 04.09.2013 kl. 15:49

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.