of course i loved books more than people

 

När jag var liten och ända upp till dess att jag började gymnasiet läste jag så gott som en bok varenda dag. Ibland ännu fler. Nu har jag inte rört en bok på flera veckor, förutom de som hör till skolan. Jag försöker, men bara tanken av att läsa får mig att vilja dränka mig någonstans. Hur är någonting sådant överhuvudtaget möjligt? Jag älskar böcker. Mer än någonting annat i hela världen. Jag älskar att fastna i fiktiva universum, älskar att glömma bort vad jag själv heter för att jag är så uppslukad av karaktärernas bekymmer, älskar att upptäcka att jag gråter utan att ens ha insett det för att ett par av alla ord berörde mig så förskräckligt mycket. Jag kan inte minnas en tid när jag inte älskade att läsa. Men nu är plötsligt mitt tålamod alldeles, alldeles för kort för att jag ska orka bläddra igenom fler än ett tiotal sidor och jag förstår för första gången i mitt liv varför somliga människor inte tycker om att läsa.

 

Och jag blir så himla frustrerad på mig själv för det, men kanske måste jag helt enkelt acceptera att jag inte orkar läsa nu och låta mig titta på filmer och teveserier och lyssna på ljuddraman och skriva i stället, för i grund och botten är det nog berättelserna som jag älskar så mycket. Berättelserna som jag inte överlever utan.

 

(På tal om böcker så hittar ni ett citat av mig på omslaget av Det Svarta Hjärtat av Holly Black. Det innebär att alla böckerna i den trilogin pryds av mina ord nu. Så. himla. fint.)

 

x x
Publicerad 04.09.2013 kl. 08:00

oh, dear, i'm way past strange, i think i'm probably incredible

 

Alltså, den här filmen, vad ska jag säga om den? Så trasig och dyster och underhållande (och med en för jäkla vacker paul mcgann i en av huvudrollerna) och den slutar inte hemsöka mig och jag vill bara titta på den igen och igen och igen (och har redan tittat på den fyra gånger på ungefär lika många dagar för att det är så jag gör när jag tycker om saker) och jag vet inte ens riktigt varför.

 

x x
Publicerad 02.09.2013 kl. 20:01

imagining the future is a kind of nostalgia, you spend your whole life stuck in the labyrinth, thinking about how you'll escape it one day, but you never do it, you just use the future to escape the present

 

Löven på träden börjar gnistra i eldfärgade nyanser och det är krispigt kallt i luften om morgnarna och idag drack jag min första kopp chai latte för det här året.

 

 

Jag drömmer om att flytta in i mina höstkappor - en mörkblå en med pälskantad huva, den här och en beige duffel som ser ut som den som the doctor bär i the curse of fenric. Letar efter en klassisk svart hatt över land och rike precis som jag gjorde under förra hösten. Måste köpa tjockare strumpbyxor så att jag slipper spendera halva vintern insvept bland mina lakan med snuva och hosta och feber igen.

 

 

Fyller anteckningsböcker med sneda och vinda ord för berättelsen jag arbetar med, räknar ner dagarna till den tjugotredje november, spenderar nätterna med att lyssna på ljuddraman som är för spännande för att det ska gå att ens tänka tanken på att sova.

 

 

Jag kom förresten på att jag aldrig berättade för er om hur saker och ting blev för mig med skolan i år. Den här hösten går jag på lektioner tillsammans med mina vänner och så skriver jag mina exams i de flesta ämnen i vår. Sedan fortsätter jag läsa fysik och historia tillsammans med tvåorna nästa år, vilket innebär att jag förhoppningsvis får min examen från ib i augusti tjugohundrafemton. Längtar så att det gör ont i mitt hjärta, samtidigt som jag försöker ta vara på de här dagarna, för att jag vet att jag kommer att sakna dem immensely när de är över, så där som man gör.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 02.09.2013 kl. 18:08

i would rather live, and try, and fail than give up

   

   

   

 

Jag upptäckte teveserien being erica häromdagen och sedan dess har jag varit fullständigt besatt. Den är så himla bra, för att inte tala om tänkvärd, och får en att skratta och gråta om vartannat. Titta på ett avsnitt, hör ni. (Skojar bara. Det går inte att titta på ett avsnitt. Innan ni ens vet ordet av kommer ni att ha tittat på tolv.)

 

x x
Publicerad 24.08.2013 kl. 16:03

instead of looking at the past, i put myself ahead twenty years and try to look at what i need to do now in order to get there then

 

Idag spelar jag melodier från doctor who på mitt piano, bakar scones, går på promenad med sommarprat i mina hörlurar, tittar på episoder av buffy, pratar med fina människor, skriver fler och fler ord av berättelsen om trasiga hjärtan och flickor som räddar sig själva i stället för att vänta på prince charming, klär mig i en favoritklänning, äter tårta och dansar till one direction för att deras musik alltid får mig på lika bra humör.

Allt sådant där som ni hört talas om tusen gånger förut.

 

x x
Publicerad 22.08.2013 kl. 17:43

i'm moving at speed that makes everybody look slow, what happens if i let it go?

 

Det går inte att berätta om sin vardag när man bara går runt och känner sig trasig hela tiden. Jag måste ta en paus från världen i några dagar för att försöka komma ihåg hur man andas igen. Hur man känner sitt hjärta slå.

 

 

Bildkällor hittas på weheartit.

x x
Publicerad 21.08.2013 kl. 11:45

i shot for the sky but i'm stuck on the ground

 

Idag har jag lagat crépes, eller ja, jag misslyckades lite grann med pannkakorna, men överströdde de många små bitarna med tomater, soltorkade tomater, rucola, emmentalerost, fetaost, pesto och crème fraîche. Underbart gott.

 

xx

x x
Publicerad 17.08.2013 kl. 16:50

the boy never cried again, and he never forgot what he'd learned: that to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed

 

Jag läste the mortal instruments för tre, fyra år sedan och älskade böckerna mer än några andra. Under den senaste tiden har de kanske inte betytt så väldigt mycket för mig, men det är fortfarande lika förskräckligt roligt att återvända in i cassandra clares värld varje gång jag kommer på mig själv med att bläddra i dem. Idag tittade jag på trailern för filmatiseringen av den första boken i serien, och åh, hur skulle man kunna låta bli att se framemot den?

 

xx

x x
Publicerad 16.08.2013 kl. 18:43

and i know that i'm drunk, but i'll say the words

 

Köp gamla modemagasin från loppmarknader och klipp och klistra ihop collage med de finaste bilderna du hittar i dem. 

Drick smultronlemonad ur rosenmönstrade porslinskoppar med rosa sugrör.

 

 

Gå långa promenader genom skogar och ut till havet utan annat sällskap än dina egna tankar och le åt alla främlingar du möter.

Kryp ner bland alla dina kuddar och täcken och filtar tillsammans med den där boken du redan läst tjugofyra gånger och kan vartenda ord av.

 

 

Läs varenda rookieartikel som någonsin skrivits för att de alla är lika makalöst bra.

Ta med dig din anteckningsbok och ett par pennor till ett mysigt café och beställ en kopp kaffe och en körsbärsbakelse så att du kan slå dig ner för att klottra ner hemliga dikter om allt du hör och upplever.

 

 

Tänd ljus som doftar vanilj och kaffe och rosor.

Köp första säsongen av en teveserie som du aldrig hört talas om tidigare men som ser lagom intressant ut och titta på hela i sträck innan du bestämmer dig för om det var värt det eller inte.

 

 

Fortsätt andas.

 

x x
Publicerad 15.08.2013 kl. 19:50

don't listen to the world, they say we're never gonna make it

 

Jag rullar upp mitt hår, hänger min grå kjol och min ljusrosa- och vitrandiga tröja över en av stolarna i min lägenhet, ställer fram min mascara och min foundation och min parfym på mitt skrivbord, packar ner mina nya pennor och nya häften i min ryggsäck, allt med de bästa melodierna i mina öron.

 

Imorgon börjar jag skolan på riktigt igen.

 

xx

x x
Publicerad 12.08.2013 kl. 21:37

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.