if your dreams do not scare you, they are not big enough


x x
Publicerad 10.08.2013 kl. 12:20

be who you were created to be and you will set the world on fire

 

Jag vet inte riktigt alls vad jag vill göra med framtiden just nu, men tänker att det löser sig väl nog.

(Det är en lögn, förstås. Jag tänker mest att hjälp.)

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 06.08.2013 kl. 10:20

because in the end we are all just dreamers in an endless universe

  

 

 

 

Jag var lite för exalterad igår kväll för att kunna formulera några vettiga meningar, grät och hyperventilerade och skrattade mest, men himmel, så nöjd jag är med peter capaldi som nästa doctor. När jag såg honom på skärmen visste jag liksom meddetsamma bara att men det är ju the doctor och exakt så ska det väl vara. Åh.

 

x x
Publicerad 05.08.2013 kl. 09:03

i don't know where to go, i don't know what to do

x x
Publicerad 02.08.2013 kl. 11:08

i would rather be a superb meteor, every atom of me in magnificent glow, than a sleepy and permanent planet

 

Medan jag kastat idéer för ett sjunde manus fram och tillbaka i mitt huvud i veckor har jag faktiskt hela tiden skrivit ett kapitel här och ett kapitel där på en sak. Idag insåg jag hur mycket karaktärerna börjat betyda för mig och hur mycket jag tycker om berättelsen. Det är ingen fantasy. Det är ingen science fiction. Det är inte en enda liten vampyr. I stället handlar det om saknad och ensamhet och längtan och om att stråla så att man lyser upp halva fucking universum.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 26.07.2013 kl. 21:01

it's a dangerous mission. you could die out there. you could go on forever.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

    

 

Skådespelarna från doctor who vid comic con i san diego.

 

xx

x x
Publicerad 21.07.2013 kl. 15:44

it's okay not to be okay, tears don't mean you're losing, everybody's bruising, just be true to who you are

 

Igår åkte jag till uleåborg för en dagsresa tillsammans med familjen. Jag traskade runt i butiker utan att hitta någonting som jag tyckte tillräckligt mycket om för att köpa och följde med pappa och lillebror till tietomaa som jag inte besökt på himmelens många år. Det var faktiskt både roligt och intressant. Nu har min förkylning emellertid slagit tillbaka och efter att ha druckit en kopp hjortonte fick jag lov att bädda ner mig i min säng igen, men det ska väl ordna sig igen så småningom.

 

x x
Publicerad 21.07.2013 kl. 11:50

we grew up in the age of transition and have become the generation of nostalgia

sylvie vartan & francoise hardy

 

life

 

okänd källa

 

jane birkin

 

bettie davis

 

twiggy

 

okänd källa

 

okänd källa

 

california, 1967

 

diane conlon

 

okänd källa

 

san francisco, 1965

 

okänd källa

 

x x
Publicerad 17.07.2013 kl. 13:56

lend me your hand and we will conquer them all

 

Jag åkte till vasa med mina föräldrar idag, tänkte stanna där i ett par nätter, men började känna mig så förkyld och febrig att jag bara ville hem igen efter att ha strosat runt ett varv i staden. Ett par tusen ord av en berättelse som jag aldrig nämnt för er fick jag i alla fall skrivna under bilresan och i min garderob hänger en ny röd och blommig klänning med långa ärmar och plisserad kjol. Nu ligger jag hopkurad i min säng med lakanen dragna upp till näsan och huttrar medan jag tittar på pride and prejudice för artonde gången si så där. Kommer aldrig att tröttna på den filmen.

 

x x
Publicerad 16.07.2013 kl. 19:51

hush, hush, the world is quiet, hush, hush, we both can't fight it, it's us that made this mess, so what are you waiting for, take a bite of my heart tonight

 

Jag har så fullt upp med allt och ingenting hela tiden att jag aldrig hinner skriva om mina dagar här. Vilket är lite sorgligt, eftersom de snabbt flyter ihop i en dimma och jag så gärna vill minnas.

 

 

Vi kör runt i mina hemtrakter på dussintals små äventyr och jag tappar andan var och varannan sekund för att det är så hjärtskärande vackert. Asfaltsvägar som slingrar sig mellan vidsträckta ängar kantade av blomster, sjöar och forsar och hav, grönskande skog och oändliga blå himlar. Det går inte att beskriva med ord. Jag vet inte ens hur man försöker göra det.

 

 

Jag åker båt med vind som rufsar om i lockarna i mitt hår, gör snöänglar i sanden vid vår sommarstuga, ligger på klipporna med runda solglasögon på näsan och en bok i armarna, plockar jordgubbar ur vårt land, bakar brownies och kolakakor och scones, strosar runt i grannbyar klädd i svart kjol och stickad tröja randig i vitt och gammelrosa.

 

 

Skriver scener från alla möjliga historier för att förr eller senare kommer någonting förstås att leda till någonting mer, lyssnar på ljuddrama efter ljuddrama med paul mcgann's doctor, lär mig allt om the second world war och the cold war och the truman doctrine och the marshall plan och the vietnam war, brister ut i glädjedans lite nu som då för att jag kommer att tänka på den tjugotredje november.

 

 

Och just nu tycker jag så mycket om att ha sommarlov att jag inte vill tillbaka till skolan för någonting i hela världen.

 

 

Bildkällor hittas på weheartit.

x x
Publicerad 15.07.2013 kl. 09:23

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.