it's the most beautiful pain in the world

x x
Publicerad 12.07.2013 kl. 21:48

haven't had a dream in a long time, so for once in my life, please, please, please, let me get what i want

 

I morse köpte jag en vip-biljett för denna tillställning den tjugotredje november. Kommer att få sitta längst fram på paneler med fyra av de skådespelare som spelat the doctor genom tiderna samt fotograferas tillsammans med matt smith. Är så lycklig att jag mest ägnat resten av dagen åt att ligga på golvet och gråta. Typ.

 

xx

x x
Publicerad 08.07.2013 kl. 16:55

go and make interesting mistakes, make amazing mistakes, make glorious and fantastic mistakes

 

Jag befinner mig i tomrummet mittemellan två manus och blir mer och mer frustrerad för varje dag. Det snurrar idéer i hela mitt huvud, men inga som jag kan föreställa mig att väva ihop femhundra sidor långa berättelser av. Åh, jag vet inte. Det är i sådana här stunder som jag frågar mig själv varför jag skriver, men situationen svarar ju själv på det. Jag drivs till vansinne av att inte göra det. Vampyrer? Tidsresor? Kärlek? Mysterier? Storstäder? Rymdskepp? Utomjordingar? Häxor? Vad ska jag skriva om?

 

x x
Publicerad 06.07.2013 kl. 10:16

life isn't about finding yourself, life is about creating yourself

 

Pride and prejudice kan nog vara den finaste filmen jag någonsin tittat på. Systrarnas förhållande till varandra får en att le mest hela tiden eftersom man dras med i deras entusiasm och bara känner hur mycket de bryr sig om varandra. Soundtracket är magi, varenda låt hjärtskärande vacker. Och så är berättelsen så klart alldeles vansinnigt romantisk. Åh.

 

x x
Publicerad 05.07.2013 kl. 09:50

but if i tell the world, i'll never say enough, because it was not said to you

 

Idag har jag traskat fem kilometer in till hemstadens centrum i ösregn, klädd i en sextiotalsklänning mönstrad i senapsgult och gammelrosa och naturvitt med trekvartsärmar och guldknappar, min jeansjacka och mina höga dr martens och med ett svart paraply i en hand, för att medan solen letade sig fram mellan molnen igen sitta i biblioteket och bläddra förbi sida efter sida i finaste dinner with a vampire. En alldeles vanlig eftermiddag, det vill säga, men ibland är det inte så dåligt, det heller.

 

x x
Publicerad 03.07.2013 kl. 17:34

you must have chaos within you to give birth to a dancing star

Utklipp från några av de fantastiska bloggar jag följer:

 

ditzy and whimzy

 

i broke my hip doing the twist

 

naturally dapper

 

birdie wears a tie

 

style orbit

 

bobbly rainbow socks

 

xx

x x
Publicerad 03.07.2013 kl. 12:15

lately, i've been losing sleep, dreaming about all the things that could be

 

Idag är en sådan där dag när jag önskar att jag tyckte om att fotografera, eftersom min blogg skulle kännas så mycket verkligare i så fall. Jag älskar att titta på andras fotografier, det är inte det, men jag lever ändå så pass mycket i de fantasivärldar jag själv skapar att jag försöker att uppleva helt och hållet när jag spenderar min tid i verkligheten. Jag vill inte tro att jag kommer att ha någon glädje av en triljard fotografier någon gång, så mycket nytt som det finns att se hela tiden, överallt. Fotograferar jag gör jag det hellre med skakiga engångskameror vars rullar man måste framkalla, så att man liksom tänker efter innan man tar de där bilderna och sedan får vänta och se vad i all världen de blev till i stället för att knäppa femhundra bilder om dagen för att få till ett par "perfekta" bilder. Det känns som mer viktiga minnen då. Om någon alls förstår hur jag menar, för ofta känns det lite grann som om jag är den enda människan i den här tiden som tänker på det viset.

 

 

Bilder från weheartit.

x x
Publicerad 03.07.2013 kl. 11:05

sometimes a shadow wins, but i wonder what would happen if you say what you wanna say, honestly i wanna see you be brave

 

Jag har börjat planera lite grann för mitt sjunde manus, eller ja, det började med att jag upptäckte den här videon och plötsligt var mitt huvud fullt av idéer. Flera av dem är inte nya, utan uppemot fem år gamla, som jag funderat på många gånger, men aldrig skrivit några längre berättelser om. Visserligen hade jag redan ett par andra idéer som jag kunde tänka mig, men den här är så mycket mer lockande än dem. Det börjar till och med kännas som om det kanske är möjligt för mig att skriva ännu en berättelse. Kanske.

 

Åh, så klart det är!

 

xx

x x
Publicerad 30.06.2013 kl. 09:21

i realised i wasn't the only person who felt such strange and awful things

 

Man vaknar i gryningen av att regnet smattrar mot ens fönster och att åskan skakar om världen utanför, svingar benen över sängkanten och tassar över lägenhetsgolvet som är kallt mot ens bara fötter, lägger upp en bit brownie och jordgubbar på en assiett och kurar sedan ihop sig i sängen igen tillsammans med en bok som slukar upp en så att man inte kan sluta vända sida tills man läst den sista.

Och det känns i hela kroppen att det är sommarlov.

 

x x
Publicerad 27.06.2013 kl. 09:45

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.