i do my best to find some kind of glow, i'm giving it some heart and soul, now

Publicerad 31.12.2013 kl. 11:34

 

Hur många böcker har du läst under året?

Etthundraelva!

 

Årets 5 bästa böcker.

The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde

Unbreakable av Elizabeth Norris

Lost in a Good Book av Jasper Fforde

Life, the Universe and Everything av Douglas Adams

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

 

De 5 sämsta böckerna du läste.

Fröken Julie av August Strindberg

Two-Way Street av Lauren Barnholdt

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning

Sötaste Klara av Sofia French

Ten Things We Did av Sarah Mlynowski

 

Har du sett någon filmatisering av någon bok?

Les Misérables, men jag har fortfarande inte läst fler än de tvåhundra första sidorna av boken, så vi får se hur jag tänker om hur den jämför sig med den efteråt. Alldeles fantastiskt bra film, hur som helst.

 

 

Den bok du blev mest besviken på.

You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning eftersom jag älskar serien Diary of a Crush och den fristående boken Adorkable av samma författare, medan den boken bara var för jäkla dålig. Sedan blev jag hemskt besviken på Vi Måste Sluta Ses På Det Här Sättet av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo, också. 

 

En bok du hade stora förväntningar på som överträffade dem?

Unbreakable av Elizabeth Norris! Första boken i serien var bra, men den här boken var bara otrolig. Så spännande att den var omöjlig att släppa taget om innan jag läst ut den eftersom varje sida lyckades förvåna mig och med ett slut som fick mig att brista ut i gråt mitt under en tågresa.

 

En bok som alla borde läste som du läste

Vill väldigt gärna rekommendera ljuddramaserien The Confessions of Dorian Gray åt alla alla alla. Uppslukande och mörk och hjärtekrossande och tänkvärd. Åh, lyssna, bara.

 

Böcker som kommer ut under 2014 som du ser framemot?

The Retribution of Mara Dyer av Michelle Hodkin, herregud, det finns få böcker som jag någonsin sett så mycket framemot som jag gör efter den. Annars så har jag faktiskt inte så stor koll på vilka böcker som kommer ut under tjugohundrafjorton, vilket känns lite besynnerligt med tanke på att jag under de senaste åren på rak arm kunnat räkna upp tjugo böcker som kommit ut under varenda månad, men jag är i alla fall lite nyfiken på Elusion av Claudia Gabel och Cheryl Klam, The Inventor's Secret av Andrea Cremer och The One av Kiera Cass.

 

x x
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Skriver böcker och drömmer om att rädda världen.

 

Tycker om klänningar, städer som aldrig sover, regnigt väder, vaniljparfym, fräknar, rymden, svartvit teve, modemagasin, havet, doften av kaffe, flygfält, sommarnätter, feminism och allt som glittrar.